Terug naar Zuid-Kreta
Home > Zuid-Kreta > De dorpen van Zuid-Kreta

De dorpen van Zuid-Kreta

Zuid-Kreta is een zeer veelzijdig eiland. Ontdek daarom ook de diversiteit aan dorpen. Levendige plaatsen aan het strand, rustige dorpjes aan een prachtige baai of charmante vissersdorpjes waar zicht voornamelijk de lokale bevolking bevindt, Zuid-Kreta biedt het allemaal!

1. Plakias

Het dorp Plakias ligt aan de zuidkant van Rethymnon op Zuid-Kreta. Het dorp is levendig en biedt diverse tavernes, restaurants, cafeetjes en winkels.

Bekijk

2. Lefkogia

Het dorp Lefkogia ligt in het zuiden van Kreta tussen Plakias en Preveli. Een authentiek dorpje dat bestaat uit slechts een handvol huizen en enkele tavernes.

Bekijk

3. Kato Rodakino

Het dorp Rodakino ligt circa 15 kilometer ten westen van Plakias in het Zuiden van Kreta. In het dorp heerst een serene rust. Voor iedereen die tot rust wil komen een fijne bestemming.

Bekijk

4. Melidoni

Melidoni is een gehucht met slechts een handvol huizen. Vooral de omgeving maakt het dorp bijzonder.

Bekijk

5. Kastri

Een beetje landinwaarts in de omgeving van Rethymnon ligt Kastri, een van de vele kleine dorpen gelegen in het binnenland van Kreta. Vele tradities zijn in dit dorp in stand gehouden.

Bekijk

6. Vederi

Op ongeveer 10 kilometer vanaf de Rethymnon ligt het dorpje Vederi. Een dorpje met een lange geschiedenis en een belangrijke rol in de Venetiaanse bezetting.

Bekijk

7. Myrthios

Het dorp Myrthios ligt vlakbij Plakias in het zuiden van Kreta. In het dorp bevinden zich enkele tavernes en winkeltjes. Het dichtstbijzijnde strand is in Plakias op circa 2 kilometer van Myrthios.

Bekijk

8. Rethymnon

Rethymnon is de derde stad van Kreta en biedt een kleur aan bezienswaardigheden die een uitstapje naar deze stad interessant maken.

Bekijk

9. Gerani

Het dorp Gerani ligt vlakbij Chania en is nog onbekend met het grote toerisme. Toch leeft dit dorp met gezellige winkeltjes en verschillende tavernes en cafes.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Zuid-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten