Terug naar Pilion
Home > Pilion > De dorpen van Pilion

De dorpen van Pilion

Pílion heeft alles binnen handbereik voor een unieke en gevarieerde vakantie. Een prachtige natuur, een overweldigend berglandschap, klaterende watervalletjes, pittoreske bergdorpen, schilderachtige kustplaatsen en dat alles weerskanten omringd door de blauwe zee waar tal van prachtige baaien aan grenzen. Zowel te voet als per auto is dit een gebied om te ontdekken.

Pílion-dorpen die niet op uw lijstje met bezienswaardigheden mogen ontbreken zijn Miliés, Kála Nerá, Afissos, Lefókastro en Damóuchari.

Makrinitsa

Schilderachtig liggen de dorpen Makrinitsa en Portariá op de berghelling in het zonnetje. Makrinitsa trakteert de bezoeker op een prachtig uitzicht. Het dorp wordt ook wel het balkon van Pilion genoemd. Een rake aanduiding voor een dorp dat op een hoogte van 600 meter aan de rand van een ijzingwekkende afgrond ligt.

Vanaf het dorpsplein met de grote platanen is de stad Volos, de gehele baai van de Pagasitische Golf en het zich aan de overkant uitstrekkende vasteland te overzien. Makrinitsa was vroeger de hoofdstad van al die vierentwintig onafhankelijke dorpen ten tijde van de Turkse overheersing. Opvallend in het dorp zijn de zogenoemde herenhuizen of archontiká. De rijkdom van de oorspronkelijke bewoners straalt daarvan af. Interessant is het Volkenkundig Museum dat een goed beeld geeft van de levenswijze van vroeger in Pilion. De weg vanuit Makrinitsa naar het oosten van Pilion, voert over het Pilion-gebergte, dat bedekt is met vele beuken- en kastanjebomen.

Vizitsatest


Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten