Linda’s studiereis naar Corfu, Epiros en Lefkas

Na een prettige vlucht arriveerden we rond 8.00 uur op de luchthaven van Corfu. We werden heel spontaan verwelkomd door onze hostess Esther en naar onze gloednieuwe Fiat Panda gebracht. Met de zeer duidelijke routebeschrijving waren we in korte tijd in Huize Giorgos in Dassia voor een korte opfrisbeurt.

Dan op weg naar het zuiden, de stranden! Alleen de weg er naartoe was al geweldig mooi. We reden door de prachtige olijfboomgaarden, zagen vele schapen en geiten en genoten van de authentieke Griekse sfeer en de vriendelijke mensen die we tegenkwamen.

Op de stranden was het seizoen nog niet echt in volle gang, maar het was goed voor te stellen voor als dat wel het geval is. Iedereen was hard aan het werk om de nieuwe gasten te kunnen verwelkomen.

De accommodaties die we bezochten waren stuk voor stuk geheel volgens het Ross Holidays principe: kleinschalig en prachtig gelegen. We hebben ze allemaal bezocht en vielen van de ene in de andere verrassing! Ook de gasten die we daar ontmoetten waren allemaal erg enthousiast.

We eindigden in het dorp Chlomos bij Huize Balis en de taverne van dezelfde eigenaar. Wat een uitzicht! Het dorp Chlomos heeft veel indruk gemaakt met zijn kleine straatjes, prachtige doorkijkjes en vriendelijke inwoners. Een mooie afsluiting van de eerste dag!

Verkenning van Corfu

Dag twee begon met het bijwonen van een welkomstbezoek bij een van de accommodaties van onze enthousiaste hostess Esther. Leuk om mee te maken wat onze gasten meemaken! Na weer verschillende accommodaties te hebben bezichtigd gingen we weer op pad om het eiland verder te verkennen. We maakten een tocht naar het Angelokastro die ons door de olijfboomgaarden voerde. De netten, om de olijven later in het seizoen te kunnen oogsten, lagen al klaar. De route was opnieuw prachtig. De wegen zijn allemaal goed begaanbaar, soms zit er een wat spannender stukje tussen maar onze gehuurde auto wist hier perfect mee om te gaan. Helaas hadden we niet voldoende tijd om overal wandelingen te kunnen maken maar we begrepen van gasten dat er veel te wandelen valt in de omgeving. Zelfs routes tot wel 18 kilometer lang! Ook zagen we hier en daar een fietser, dat is in het binnenland vooral voor de geoefende sporter, er zijn veel hoogteverschillen!

In de middag brachten we samen met Esther een bezoek aan de ezelsopvang in Corfu. Hier heeft Ross Holidays ook een ezeltje geadopteerd en deze brachten we een bezoek. Zeer leuk om hier tijdens uw vakantie een kijkje te nemen, veel ezeltjes die maar al te graag knuffelen!

Uiteraard konden wij Corfu niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan Corfu-stad. We hadden het geluk dit op zondagavond, Palmzondag te kunnen doen. Het was gezellig druk en vele Corfioten zaten op de terrassen of wandelden door de stad. Heerlijk op een terras gegeten en toen was het toch echt tijd om naar onze accommodatie Huize Giorgos terug te rijden. Morgen om 8.00 uur op de boot naar Igoumenitsa.

Van Corfu naar Epiros

Op de boot zagen we Corfu langzaam kleiner worden, maar onze volgende bestemming kwam steeds dichterbij, Epiros! En regen of niet, weer stond er netjes iemand op ons te wachten in de haven van Igoumenitsa die ons de huurauto overhandigde om naar Parga te rijden. Een hele mooie route die grotendeels langs de kust liep.

In Parga aangekomen maakten we kennis met de hostess, die ons met de accommodaties kennis liet maken, zoals verwacht mag worden voldeden ze allemaal aan het beeld wat we ervan hadden gekregen door de beschrijvingen van collega’s en de brochure en website.

In de middag reden we via Anthousa naar het kasteel van Ali Pasha. Ook dit was weer een spectaculaire route, en de mensen in Anthousa wezen ons allemaal vriendelijk de weg want we waren een aantal keer verkeerd gereden. Daardoor hebben we echter wel weer hele grappige situaties meegemaakt. Wat een leuk dorpje om even uit te stappen en een beetje rond te lopen!

Eenmaal bij het kasteel aangekomen waren we de enigen en konden we rustig rondlopen om te ondervinden hoe het er vroeger aan toe moet zijn gegaan. Door de aanwezigheid van een kanon konden we het wel redelijk inschatten. De uitzichten waren aan alle kanten adembenemend! Eenmaal terug in Parga hebben we heerlijk een beetje rondgedwaald, wat een gezellige plaats. Het was nu nog redelijk rustig maar het was goed voor te stellen hoe het in het seizoen moet zijn. Ook hier weer heerlijk gegeten en moe maar voldaan terug naar onze accommodatie Huize Petrino.

Sivota en Parga

Vandaag stond Sivota op het programma, wat een ontzettend leuk plaatsje! We reden naar het centrale plein bij het kleine haventje en zagen diverse tavernes en café’s, Sivota is een klein plaatsje wat door haar haventje en boulevard zeer sfeervol is. Ook hier is het achterland goed bereikbaar en, zoals we later zouden ontdekken, de routes prachtig!

Eenmaal terug in Parga bezochten we de accommodaties die stuk voor stuk erg sfeervol waren. Parga zelf bestaat uit het deel achter de boulevard en nog een stukje aan de andere kant van de rots waar een burcht op is gelegen. Er zijn twee grote stranden links en rechts van de plaats en een klein stadsstrandje. Ook het stuk wat aan de andere kant van de burcht ligt is de moeite van een bezoek waard. De grote stranden hebben alle voorzieningen zoals strandbedden en een paar tavernes.

’s Avonds hebben we heerlijk aan de boulevard gegeten bij restaurant Baschus, we werden er vrolijk ontvangen door ontzettend aardige mensen. De kleftiko is een aanrader! Vanuit onze accommodatie Petrino waren we gaan lopen naar het dorp en eerlijk gezegd viel de terugweg (tegen de heuvel op) heel erg mee!

Het binnenland van Epiros

Nu was het echte binnenland aan de beurt om verkend te worden, Zagoria! Hiervoor zijn de geschikte woorden moeilijk te vinden, wat een overweldigend landschap. Op de toppen van de bergen lag nog sneeuw en we vielen van de ene verbazing in de andere. Het was er redelijk leeg maar af en toe zagen we een dorpje tegen de berg geplakt zitten.

Vanuit Parga was het gemakkelijk aan te rijden, deels via een redelijk nieuwe snelweg. Uiteraard zijn de wegen binnen het Zagoria gebied van een andere kwaliteit, maar nog steeds goed te doen.

We bezochten een paar dorpjes en wandelden rond in onder andere Papingo, heerlijk om een beetje te genieten van de typische huisjes met leistenen daken. Het was lunchtijd dus namen we even de tijd om op een van de terrasjes een heerlijk stuk van de lokale spinazie- en kaastaart uit te proberen. Ook liet de zon zich zo nu en dan zien, dus dat was een zalige onderbreking.

Hier bevindt zich ook de, op de Grand Canyon na, grootste kloof ter wereld, de Vikos kloof. Er was voor ons niet genoeg tijd maar we zagen direct een aantal wandelaars, dat moet een fantastische tocht zijn! Wij volgden onze route per auto en ook dat was geen straf – wat een prachtige uitzichten!

Ook Kipi stond op het programma, bekend van de vele bruggen die er zijn gebouwd, heel typisch, soms een grote boog en soms wel drie bogen over het water.

De rivier die hier doorheen stroomde leverde ook prachtige plaatjes op. Glashelder water met een weelderige begroeiing erlangs.

De overnachting was in Ano Pedina, ook weer zo’n authentiek dorp waar we in een hele speciale accommodatie, Huize Ameliko, verbleven. Er was zoveel oog voor detail in het hotel dat het wel een museum leek.

Van Epiros naar Lefkas

Na een heerlijk ontbijt reden we nog een stuk door de bergen om onze reis te vervolgen naar Lefkas. Via een zeer goede route kwamen we uit in Preveza waar we via een brug het eiland Lefkas bereikten. De brug was een stuk kleiner dan verwacht!

De eerste indruk van Lefkas was geweldig, het prachtig gekleurde water, de leuke plaatsjes en de stranden brachten ons in een ware vakantiebestemming!

We konden het niet laten om even een kwartiertje neer te strijken op het strand, het was zo prachtig. Er waren zelfs al mensen in zee aan het zwemmen, dat leek ons nog een beetje fris. Ook het Faneromenis-klooster is een bezoek waard vanwege de rust die er heerst en de vergezichten over zee. Ook het kerkje wat hier staat was prachtig. Buiten de deuren van het klooster stonden verschillende verblijven met bijzondere vogels en een verblijf met reeën.

We vervolgden onze route vanuit het klooster door het binnenland wat opnieuw prachtige plaatjes opleverden. De rest van de dag stonden accommodatiebezoeken op de planning. Wij eindigden de dag met een heerlijk etentje bij de taverne van Huize Seven Islands waar wij ook overnachtten.

De laatste dag

Vandaag was onze laatste dag aangekomen en was het tevens mijn verjaardag, wat in de Griekse sferen alleen maar leuker was. Gelukkig stond er nog genoeg op de planning om van het eiland te kunnen genieten. In de ochtend bezochten we verschillende accommodaties waarna wij in de auto stapten op weg naar Nidri. In dit havenstadje was het behoorlijk druk qua verkeer maar we worstelden ons er doorheen om aan de boulevard een heerlijke Griekse salade te bestellen. Nadat onze buiken vol waren vervolgden we onze reis naar de watervallen van Nidri. Na een prachtige route van ongeveer twintig minuten bereikten we de waterval. Belangrijk voor als u deze route ook wilt lopen, draag goede schoenen, het pad kan glad zijn

Na de watervallen vertrokken wij verder naar het zuiden om de prachtige stranden te ontdekken. Niet alle stranden waren bereikbaar vanwege de aardbeving van 2015 maar het strand van Porto Katsiki was weer begaanbaar. Een prachtige route op weg naar een nog prachtiger strand.

Nadat wij even van het strand hadden genoten was het weer op pad naar Vassiliki en vervolgens Poros om daar alle accommodaties te kunnen zien. Opnieuw prachtige locaties, mooie accommodaties op unieke plekjes.

Na onze lange autorit over het eiland, afgewisseld met accommodatiebezoeken was het alweer het einde van onze laatste dag. Na iedereen gedag te hebben gezegd van het agentschap en onze lieve hostess Claudia eindigden wij de avond met een heerlijk etentje en proostten wij op ons unieke avontuur.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord