5 redenen om in oktober naar Griekenland te gaan

In oktober worden de dagen korter, de temperatuur gaat langzaam naar beneden en de regen komt om de hoek kijken. In Griekenland daarin tegen is oktober de perfecte maand om te bezoeken. Wij geven u 5 redenen om in oktober naar Griekenland op vakantie te gaan.

Mooie wandelingen

Omdat de temperatuur nog aangenaam is in Griekenland, is het heerlijk om er te voet op uit te trekken. U komt met het maken van een wandeling veelal op plekken waar u met de auto niet zou komen.

Wat te denken van een lange strandwandeling terwijl in de verte de zon achter de bergen verdwijnt.

Ontdek Griekenland

U hoeft niet in de vroege ochtend naar een bezienswaardigheid omdat de temperaturen tijdens het middaguur te hoog zijn. Oktober heeft een ideale temperatuur om een bezoek brengen aan de Vikos kloof in Epiros, de berg Pilion of het Taigetos-gebergte op de Peloponnesos. Ook is dit een aangename periode om musea en archeologische vindplaatsen zoals Olympia en Oud-Messini op de Peloponnesos of Knossos op Kreta te bezoeken.

Weinig toerisme

De drukte van het hoogseizoen is weg en Griekenland maakt zich op voor een rustige periode. De Griekse sfeer is te voelen op de straten en de buitenlandse bezoekers zijn er bijna niet meer. Om u heen hoort u de Griekse taal. Als dat geen vakantiegevoel is?

Tijd om uw Grieks te oefenen

Nu de rust is teruggekeerd vinden de meeste Grieken het extra leuk om een praatje met u te maken. Contact is snel gelegd, helemaal als u uw best doet een paar woorden Grieks te spreken. Probeer op uw gemak eens uw bestelling in het Grieks te doen of vertel in uw beste Grieks waar u vandaan komt. U krijgt vast en zeker de leukste reacties.

Aantrekkelijke prijzen

Oktober is een maand waarin het grotendeel van de toeristen het af laat weten en de fervente Griekenlandliefhebbers overblijven. De verminderde vraag naar vakanties zorgt voor aantrekkelijke prijzen waar u van kunt profiteren. Niet alleen betaalt u veel minder voor uw vakantie, ook veel tavernes en cafés verlagen in deze periode hun prijzen.

Aanbiedingen in oktober

Deel met vrienden of reisgenoten