Top 5: in oktober naar Griekenland

In oktober is het een perfecte tijd om nog even van het lekkere weer in Griekenland te gaan genieten en de batterij op te laden voordat de lange winterdagen beginnen. Wij geven u 5 redenen om in oktober naar Griekenland op vakantie te gaan.

Vakantie Griekenland

Mooie wandelingen

Oktober is een perfecte maand om er actief op uit te trekken. De temperaturen zijn aangenaam en de mooie herfstkleuren in het landschap zijn een lust voor het oog. U komt met het maken van een wandeling veelal op plekken waar u met de auto niet zou komen.

Stel u voor ... wandelend naar de top van het Aenos gebergte op Kefalonia, met een zacht zonnetje in uw rug, om vervolgens bovenaan te worden verrast met een adembenemend uitzicht. Of wat dacht u van een tocht door het Taigetos-gebergte of de Vikos kloof in Epiros?

Vakantie Kefalonia

Ontdek Griekenland

Door de aangename temperaturen hoeft u zich ’s ochtends niet meer te haasten om de hitte tijdens het middaguur te vermijden. U kunt de hele dag rustig aandoen en op uw gemak alle bezienswaardigheden bekijken. Ook is dit een aangename periode om musea en archeologische vindplaatsen zoals Olympia en Oud-Messini op de Peloponnesos, Meteora kloosters (foto) vanuit Pilion of Epiros, of Festos en Gortys op Zuid-Kreta te bezoeken.

Bezienswaardigheden Zuid-Kreta

Tussen de Grieken

De drukte van het hoogseizoen is over en Griekenland maakt zich op voor een rustige periode. De Griekse sfeer is te voelen op de straten en buitenlandse bezoekers zijn er bijna niet meer. Om u heen hoort u bijna alleen de Griekse taal. Als dat geen vakantiegevoel is? Bijvoorbeeld op onze unieke bestemming Pilion.

Vakantie Pilion

Tijd om uw Grieks te oefenen

Nu de rust is teruggekeerd vinden de meeste Grieken het extra leuk om een praatje met u te maken. Contact is snel gelegd, helemaal als u uw best doet een paar woorden Grieks te spreken. Probeer op uw gemak eens uw bestelling in het Grieks te doen of vertel in uw beste Grieks waar u vandaan komt. U krijgt vast en zeker de leukste reacties.

Een woordje Grieks

Aantrekkelijke prijzen

Oktober is een maand waarin het grotendeel van de toeristen het af laat weten en de fervente Griekenlandliefhebbers overblijven. De verminderde vraag naar vakanties zorgt voor aantrekkelijke prijzen waar u van kunt profiteren. Niet alleen betaalt u veel minder voor uw vakantie, ook veel tavernes en cafés verlagen in deze periode hun prijzen.

Aanbiedingen
Vakanties Griekenland

Deel met vrienden of reisgenoten