5 redenen om in oktober naar Griekenland te gaan

In oktober worden de dagen korter, de temperatuur gaat langzaam naar beneden en de regen komt om de hoek kijken. In Griekenland daarin tegen is oktober de perfecte maand om te bezoeken. Wij geven u 5 redenen om in oktober naar Griekenland op vakantie te gaan.

Aangename temperatuur

De temperatuur in Griekenland is in oktober aangenaam. De Griekse zon heeft niet meer de sterkte van de zomermaanden maar met een gemiddelde temperatuur van 23 graden is het er heerlijk toeven.

Nog even de warmte voelen voordat de koude Nederlandse winter u tegemoet komt.

Mooie wandelingen

Omdat de temperatuur nog aangenaam is in Griekenland, is het heerlijk om er te voet op uit te trekken. U komt met het maken van een wandeling veelal op plekken waar u met de auto niet zou komen.

Wat te denken van een lange strandwandeling terwijl in de verte de zon achter de bergen verdwijnt.

Ontdek Griekenland

U hoeft niet in de ochtend naar een bezienswaardigheid omdat de temperaturen tijdens het middaguur te hoog zijn. Oktober heeft een ideale temperatuur om een bezoek brengen aan de Vikos kloof in Epiros, de berg Pilion of het Taigetos-gebergte op de Peloponnesos.

Weinig toerisme

De drukte van het hoogseizoen is weg en Griekenland maakt zich op voor een rustige periode. De Griekse sfeer is te voelen op de straten en de buitenlandse bezoekers zijn er bijna niet meer. Om u heen hoort u de Griekse taal. Als dat geen vakantiegevoel is?

Terrasje pakken

Het hoogseizoen mag dan al voorbij zijn maar de terrassen, tavernes en winkeltjes zijn nog open. U kunt uw favoriete gerecht nog bestellen op dat ene terrasje aan de zee, terwijl u de golven hoort aanrollen. U kunt zelfs nog een souvenir meenemen vanaf uw favoriete bestemming.


Bekijk onze vakanties

Deel met vrienden of reisgenoten