Terug naar Zuid-Kreta
Home > Zuid-Kreta > Bezienswaardigheden Zuid-Kreta

Bezienswaardigheden Zuid-Kreta

Mooi berglandschap, uitgestrekte hellingen en indrukwekkende kloven kenmerken Zuid-Kreta.

U kunt hier prachtige wandeltochten maken. Maar ook aan cultuur ontbreekt het niet, een bezoek aan het Frangokastello, Festos en Gortys zijn zeker de moeite waard. En als u na een drukke dag tot rust wilt komen dan kan dat op een van de mooie stranden of geniet van heerlijke gerechten op een gezellig terrasje.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Imbros kloof

De Imbros kloof loopt van het dorp Imbros naar het dorp Komitades. De kloof is in totaal 7 kilometer lang en was vroeger de enige route om het zuiden van het eiland te bereiken.

Lees meer

Agia Irini-kloof

Het startpunt van de Agia Irini-kloof bevindt zich op 1200 meter hoogte. Ondanks dat een tocht door de Agia Irini-kloof minder uitdagend is dan door de Samaria-kloof, is hij toch de moeite waard.

Lees meer

Argiroupoli en omgeving

Het nog ongerepte binnenland van Zuid-Kreta leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht per auto.

Lees meer

Culinair Rethymnon

Tavernes zijn er in overvloed in deze stad. Maar waar ga je nu heen als je er maar een avondje bent? Natuurlijk kunt u neerstrijken bij welke taverne dan ook. Het merendeel is goed. Van een eenvoudige souvlakeria tot een sjiek restaurant. Op zoek naar iets bijzonders? Dan vallen onderstaande tavernes in die categorie.

Lees meer

Festos

Festos was na Knossos de tweede grote stad van het oud Kreta. De restanten van de stad dateren van plusminus 1900 v. Chr.

Lees meer

Frangokastello

Het fort met de naam Frangokastella, dat letterlijk Kasteel van de Franken betekent, is in 1371 gebouwd door de Venetianen. Het werd gebouwd om piraten uit het gebied weg te houden.

Lees meer

Gavdos

Gavdos, een klein eiland tussen Kreta en Afrika. Het eiland kenmerkt zich door een uniek landschap en een rijke flora en fauna. Dit is een plek waar vogels hun rust vinden en ook de bedreigde schildpad Caretta Caretta en verschillende soorten zeehonden worden hier regelmatig gezien.

Lees meer

Gortys

Ooit was de stad Gortys de hoofdstad van Kreta. Gortys dateert uit het Minoïsch tijdperk. De stad is onbewoonbaar, vanwege de verwoesting van de Saracenen.

Lees meer

De kloosters van Zuid-Kreta

Op Zuid-Kreta nemen de overblijfselen van een rijk religieus verleden de bezoeker mee terug in de tijd.

Lees meer

Kourtaliotiko-kloof

De Kourtaliotiko-kloof is gelegen tussen de bergketens van Kouroupa en Xiron. De kloof heeft zijn naam te danken aan een soort geklap, kourtala, dat hoorbaar is bij de ingang van de kloof.

Lees meer

Loutro

Een kleine dertig jaar geleden was Loutró een vissersdorpje met slechts een handvol bejaarde vissers en slechts één taverne. Inmiddels hebben de bezoekers gezorgd voor de ontwikkeling van dit charmante havenplaatsje aan de baai.

Lees meer

Melidoni Cave

Tussen Rethymnon en Heraklion op Kreta, bij het dorpje Melidoni, ligt de Melidoni Cave. De grot bestaat uit meerdere ruimtes, allemaal met stalactieten en stalagmieten.

Lees meer

Het Museum van Papa Michalis Georgoulakis

Het zou zo maar kunnen dat u het dorp Asomatos ongemerkt passeert. Toch is het de moeite waard om even een stop te maken. In het dorp bevindt zich namelijk het rariteitenmuseum van de inmiddels overleden Papa Michalis.

Lees meer

Werk u in het zweet!

Is het tijd voor een beetje beweging? Maak dan een avontuurlijke wandeling, op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een wandelgids. Maar denk ook eens aan fietsen, duiken of snorkelen. Al deze activiteiten zijn leuk om te doen en prima in te passen in een gevarieerde vakantie op Zuid-Kreta.

Lees meer

Preveli

In Preveli liggen een klooster en de bijbehorende kloof. De kloof eindigt in een soort oase met een brede lagune vol met palmbomen op het strand.

Lees meer

Rethymnon

Rethymnon is de derde stad van Kreta en biedt een kleur aan bezienswaardigheden die een uitstapje naar deze stad interessant maken.

Lees meer

Samaria Kloof

De Samaria-kloof is gelegen in het Nationale Natuurpark Samaria op de Lefka Ori, op een hoogte van circa 1200 meter. Een bijzondere tocht voor een voldaan gevoel.

Lees meer

Tavernes van Plakias

Volgens velen is de Kretenzer keuken de gezondste van de wereld. Maar niet alleen het woord gezond is hier van toepassing, ook de nominatie lekker is dik verdiend. Er is een grote keuze aan tavernes die traditionele gerechten op tafel zetten.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Zuid-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten