5 redenen om te nazomeren

In het najaar nog op vakantie? Ideaal! Wij leggen u graag uit wat het najaar een ideale tijd maakt om op vakantie te gaan naar Griekenland.

Warme zee en rustige stranden

De hoogste zeewatertemperaturen worden in het najaar gemeten doordat de zon gedurende de hele zomer de zee flink heeft opgewarmd. Iedere duik in zee voelt nu als een aangenaam warm bad. Houdt u niet zo van zwemmen? De rust die de stranden nu uitstralen, nodigt uit tot het maken van een strandwandeling of om met de voeten in het zand eindelijk op uw gemak dat boek te lezen waar u nog niet aan toegekomen was.

Prettige temperaturen om te ondernemen

In de maanden september en oktober is de temperatuur precies geschikt om dingen te ondernemen. Niet te warm maar zeker nog aangenaam om buiten te zijn. De natuur zet de laatbloeiers in volle kleuren neer en wilde bloemen staan in overvloed te stralen. Een wandeling is aangenaam. Maar ook een tocht met de auto door de regio of over het eiland is goed te doen.

Tijd voor een praatje

Nu de grote aantallen bezoekers ontbreken en het hoofdseizoen langzaamaan ten einde loopt, hebben de lokale inwoners weer meer tijd voor een praatje. Grote kans dat u in uw favoriete taverne nu eindelijk het recept van die overheerlijke gevulde courgettes kunt achterhalen, of van die aardige ober op het terras meer te horen krijgt over dat bijzondere kerkje dat u onderweg tegenkwam.

Druivenoogst

In september tot begin oktober worden de druiven geoogst. In veel streken gaat deze gebeurtenis vergezeld van dorpsfeesten. Niet zelden kunt u zien hoe vroeger de druiven met de voeten werden gestampt en uiteraard wordt het glas menig maal geheven. Een bezoek aan een wijnboerderij is nu eveneens bijzonder de moeite waard.

Perfecte afsluiting van de zomer

Nazomeren in Griekenland is de perfecte manier om de zomer af te sluiten. De warme temperaturen houden hier nog lang aan, net als de zwoele avonden. Een laatste duik in het helderblauwe water, een tafel aan zee met een glas ouzo in de hand en net gevangen vis, vers gebakken op uw bord. Klinkt dat niet als een ideale manier om energie voor de lange Nederlandse winterdagen te verzamelen?

Aanbiedingen Griekenland

Deel met vrienden of reisgenoten