Overzicht top 5 van
Home > Klantenservice> Kafenion> Top 5> Leuke plekken op Kythira

De top 5 leuke plekken op Kythira

Kythira is een eiland waar u nog het authentieke Griekenland kunt terugvinden. Wij willen u graag laten zien wat leuke plekken zijn op dit lieflijk eiland.

5. De grot van Agia Sofia, Mylopotamos

Drie kilometer ten noorden van het dorp Mylopotamos ligt de grot van Agia Sofia. Deze grot is te bereiken via een lange slingerweg. Eenmaal aangekomen kunt u de auto parkeren en het voetpad volgen om bij de grot uit te komen. De grot is rijk aan stalagmieten en stalactieten. Sommige hebben zelfs een lengte van wel 6 meter. De grot heeft ook een kapel om te bezichtigen.
De parkeerplaats biedt echter ruimte voor maximaal twee auto’s.

Bekijk de Agia Sofia grot in onze 360 virtuele tour.

Agia Sofia grot

4. Zonsondergang bij het Lykodimou-strand

Volg een slingerweg door de natuur om bij het Lykodimou-strand aan te komen. Een mooi strand met een combinatie van zand en kiezels. Vanaf dit strand heeft u een prachtig zicht en kunt u een van de mooiste zonsondergangen bewonderen.

Stranden van Kythira

3. De legendarische leeuw van Kythira

“Alles begon in een kleine werkplaats. Een groot stuk marmer, een paar attributen en de handen van de beeldhouwer. Wat zijn naam is? Geen idee, ik heb nog nooit zijn naam gehoord, ik kan alleen zijn handen herinneren.” Zo zegt de leeuw van Kythira nadat hij zijn levensverhaal vertelt. Het beeld dateert uit de 6e eeuw en was als eerste instantie bedoeld als grafkunst en in de latere jaren werd het geplaatst in het fort van Chora. Vandaag de dag staat het beeld in het Archeologisch museum van Kythira en kunt u via een kort filmpje het verhaal zien van de reis die het beeld maakt.

Bekijk de video van de Leeuw van Kythira

2. Het kasteel van Mylopotamos

Het kasteel van Mylopotamos is een ruïne in de buurt van Mylopotamos. De ruïnes zijn goed bewaard gebleven en geven u een goed beeld van hoe dit Venetiaans kasteel er uit heeft gezien. Het kasteel is gebouwd in het jaar 1565 volgens de inscripties bij de poort. Het is zeker een bezoek waard.

Bezienswaardigheden van Kythira

1. De watervallen bij Mylopotamos

Na het parkeren van de auto in Mylopotamos kunt u het pad volgen langs de kapotte watermolens. De naam Mylopotamos wordt dan ook afgeleid van de rivier met de watermolens. Mylopotamos betekend dan ook ‘Rivier van de molens’. Wanneer u uw weg vervolgt hoort u in de verte al de waterval en wordt u verwelkomd door vele gekleurde libellen. Het water stroomt van een hoogte van 20 meter naar beneden in een grote plas, waar u een verfrissende duik kunt maken. Het water is kraakhelder maar wel heel fris.

Watervallen van Mylopotamos

Deel met vrienden of reisgenoten