Terug naar Kythira
Home > Kythira > Bezienswaardigheden Kythira

Bezienswaardigheden Kythira

Het nog onontdekte eiland Kythira brengt u een rijke natuur en karakteristieke dorpen waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben. Duik in de mythe van Afroditi of maak een klim naar de Venetiaanse burcht. Ontdek de magie van Kythira.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Chora en Kapsali

Chora viel al vroeg onder de bescherming van de Griekse Monumentenzorg en werd neergezet als traditionele stad.

Lees meer

Grotkerkjes van Agia Sofia

Wie wilt ervaren wat er wordt bedoeld met ‘de verborgen pareltjes van Kythira’, bezoekt de grotten van Agia Sofia.

Lees meer

De Kakia Lagada kloof

Aan de oostkust van Kythira, net onder het vissersdorpje Agia Pelagia, ligt de imposante kloof van Kakia Lagada.

Lees meer

Karavas

Tussen de glooiende heuvels en de diepe valleien van het noorden van Kythira schuilt Karavas, vol met traditie, lokale lekkernijen en verborgen natuurschatten.

Lees meer

Kloosters

Het eiland Kythira kent diverse kloosters die dateren uit verschillende perioden in het verleden. Sommigen kloosters bieden u een prachtig uitzicht over Kythira.

Lees meer

Livadi(boogbrug)

Op een afstand van anderhalve kilometer van Livadi ligt het dorp Katouni. Hier bevindt zich de welbekende boogbrug. De brug heeft een lengte van 110 meter en is de langste stenen brug in Griekenland.

Lees meer

Mylopotamos (watervallen)

De waterval Fonissa in Mylopotamos ligt verscholen tussen de bomen en het lichtinval op de waterpartij geeft een verrassend effect.

Lees meer

Het klooster Panagia Myrtidiotissa

Het Panagia Myrtidiotissa-klooster is het grootste klooster op Kythira. Het ligt op het westelijke deel van het eiland, vlakbij het dorp Kalokairines.

Lees meer

Mythe Afroditi

Er zijn diverse verhalen over Afroditi bekend. Volgens een verhaal zweefde Aphroditi na haar geboorte eerst over de wateren van Kythira.

Lees meer

Paleochora

Tegenwoordig zijn de ruïnes bekend als Paleochora, dat letterlijk het ‘oude dorp’ betekent. Ooit heette het Agios Dimitrios en was het de hoofdstad van Kythira.

Lees meer

De verborgen, ruwe diamant

Als Rigas Zafeiriou, wandelgids voor de gasten van Ross Holidays, aan zijn thuiseiland Kythira denkt, is het moeilijk voor hem om niet weg te dromen. Al jaren zet hij zich in om de geheimen van dit ongerepte stukje paradijs te ontwaren.

Lees meer

Smaak van Kythira

Wie de lokale delicatessen van Kythira probeert, krijgt de smaak van het eiland pas écht te pakken. Op Kythira vindt u eerlijk voedsel, bereid door lokale koks die via traditie, familie en ervaring hun ambacht hebben geperfectioneerd.

Lees meer

Venetiaanse burcht

Vanaf Kato Chora is het nog een behoorlijke klim naar de Venetiaanse burcht, die hoog boven de stad uittorent. De tocht wordt echter beloond met een geweldig uitzicht.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Kythira

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten