Top 5: In mei naar Griekenland

In het voorjaar staat Griekenland in volle bloei, de natuur is op zijn mooist en het is heerlijk rustig. Trek uw wandelschoenen aan en kom op plekken waar u normaal niet zou komen. Wij maakten voor u een lijstje met de voordelen van een reis naar Griekenland in mei.

5. Wandelen

De natuur ontwaakt en voorziet de bomen van een geurige bloesemtooi. De zon zorgt voor een aangename temperatuur. Dit zijn ideale omstandigheden om Griekenland te voet te verkennen. Tijdens een wandeling kunt u uw zintuigen goed te keur geven door alle geuren die in de lucht hangen en de kleuren die u tegemoet stralen. Alles wordt opgelicht door felle zonnestralen die voor een extra accent zorgen.

Wandelarrangementen

4. Temperatuur

Griekenland beschikt over een mediterraan klimaat. Hierdoor bereikt de temperatuur in de maand mei al zeer aangename hoogtes. Warm genoeg om buiten te vertoeven, maar zeker niet te hoog om actief bezig te zijn. De gemiddelde maximum temperatuur in de maand mei is 24°C en de zon schijnt zo'n 10 uur per dag.

Bekijk Elafonissi op Kreta

3. Rust

De maand mei is voor de Grieken het begin van het seizoen. Alles staat er fris geschilderd bij en men is klaar voor een hartelijke ontvangst van de eerste gasten. U hoeft niet te wachten op een tafeltje aan zee bij uw favoriete taverne, u bewandelt als een van de weinigen een kloof, er staan geen rijen bij de bekende bezienswaardigheden en het strand is voor u alleen.


Bezoek de Vikos kloof

2. Vrienden maken

De Grieken hebben net nog wat meer tijd om, soms met handen en voeten, een praatje te maken met de 'xenos' die hun land bezoeken. Na een lange winter zijn zij meer dan blij om een praatje te maken en bezoekers te vertellen waar ze allemaal heen kunnen gaan. Tijdens een bezoek heeft u de mooiste contacten.

Een woordje Grieks

1. Aantrekkelijke prijzen

En last maar zeker niet least, de prijzen van de vakanties in de maand mei zijn zeer aantrekkelijk. Zo kunt u profiteren van de vele voordelen die op vakantie gaan in de maand mei biedt.

Aanbiedingen
Vakantie Griekenland

Deel met vrienden of reisgenoten