Top 5 stranden in Griekenland

Hoewel er zo ongelofelijk veel diverse stranden te vinden zijn in Griekenland, hebben we toch geprobeerd om een top 5 samen te stellen van de mooiste, meest bijzondere stranden die er te vinden zijn. Hieronder is deze top 5 te bewonderen.

5. Stavros, West-Kreta

Een heerlijk, mooi zandstrand, gelegen op het schiereiland Akrotiri, ten oosten van Chania. Gedeeltes van de film Zorba de Griek zouden hier zijn opgenomen.

4. Voidokilia, Peloponnesos

Beschut en “verstopt” achter lage zandduinen maakt het een onvergetelijke indruk. Vanaf het Voidokiliá strand brengt een smal pad je naar de top, naar de oude burcht alwaar je een schitterend uitzicht hebt op de lagune van Giálova, het Divári-strand en de groene heuvels op de achtergrond.

Voidokilia

3. Golden Beach, Thassos

Aan de oostkant van het eiland, gelegen bij Skala Panagia, is het heerlijk uitrusten na een mooie wandeling. De bomen, welke tot aan het strand komen, zorgen voor een fijn schaduwrijk plekje op het mooie bijna witte strand.

Golden Beach

2. Papa beach, Samos

Het relaxte, beetje hippie-achtig aandoende strand ligt tussen opvallende rotsformaties in en de witte kiezels geven het water een turquoise tint en mooie kleurschakeringen!

1. Chrisi Ammos, Evia

Het unieke aan dit strand is, dat het zich regelmatig verplaatst, als het ware een “wandelende landtong”.

Deel met vrienden of reisgenoten