Voidokilia

Messinia - Peloponnesos

Acht kilometer ten noorden van Pylos ligt, midden in de natuur, de badplaats Gialova. Het is een gemoedelijk dorp met aan de waterkant enkele tavernes waar onvervalste Griekse gerechten op traditionele wijze bereid.

  • Voidokilia
  • Voidokilia
  • Voidokilia
  • Voidokilia
  • Voidokilia
  • Voidokilia
  • voidokilia_182.jpg
  • Voidokilia
/

Gialova ligt op een steenworp afstand van het levendige Pylos, waarmee een busverbinding is. De omgeving is vol met olijfbomen en is licht glooiend. Gialova is een langgerekte dorp en het zandstrand strekt zich erlangs uit. Op veel plaatsen reiken de bomen tot aan het water en geven een natuurlijke schaduw. De boulevard van Gialova heeft een ruime keuze aan tavernes. Als u aanschuift bij een van de terrassen, kunt u tijdens een drankje of een maaltijd uw tenen door het warme zand laten woelen. De tavernes zijn bekend vanwege hun traditionele keuken. Kiest u maar een gerecht van de kaart, het maakt niet uit wat, het zal u steeds laten verlangen naar meer. Vanuit Gialova kunt u mooie wandelingen maken. Bijvoorbeeld naar de watervallen van Polylimnio.

Voidokilia


Enkele kilometers ten noorden van Gialova ligt de lagune van Voidokilia. Deze wetlands, of Divari, zoals ze ook wel genoemd worden, zijn van bijzonder ecologisch belang. Verschillende zeldzame vogelsoorten zoals reigers en flamingo's, visarenden, kiekendief, kluten, wulp, sternen vinden hier hun stop op weg naar andere oorden. Er zijn wel 254 verschillende soorten gespot. Ook huist hier de enige kameleonsoort die in Europa voorkomt. De Afrikaanse kameleon verandert van kleur, afhankelijk van zijn gemoedstoestand en is een bedreigde soort. De wetlands zijn een beschermd gebied, aangezien er veel bedreigde vogelsoorten leven, evenals de kameleons en de carretta-schildpad. Natuur 2000 zet zich in om dit gebied met haar bewoners te behoeden voor uitsterven. De diersoorten worden niet alleen bedreigd door de mens, maar ook door fretten, vossen en wezels die op de eieren azen. Het gebied beslaat een oppervlakte van 25 km². Het zoute zeewater is vermengd met het zoete water van de rivier die er uitmondt. De lagune heeft een diepte van niet meer dan vier meter.

Vogels spotten in de lagune


Voidokilia is behalve een gebied om vogels te spotten of een wandeling te maken, vooral ook een plek om te zwemmen. Het zandstrand strekt zich uit langs de dubbele baai en het water is onvoorstelbaar helder. Als u een wandeling door de duinen maakt, ziet u eierschalen van de vogels liggen die hier hun ei hebben uitgebroed. Maar ook insecten leven hier volop: grote spinnen en kevers ziet u her en der wegkruipen onder een steen of een graspol. Bent u toe aan een uitdaging? Klim dan op de rotspartij aan het einde van de baai. Vanaf boven heeft u een verstrekkend uitzicht over de baai.

op de kaart

Accommodaties op Messinia - Peloponnesos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten