Wandelen in Epiros

Het afwisselende landschap rond Parga leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Geniet tijdens dit 3-daagse wandelarrangement van bergen, wetlands en schitterende vergezichten en neem na afloop een verkoelende duik in het heldere water van de Ionische Zee of de Acheron-rivier.

Een ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

/

Wandelen in Epiros

Dag 1 | DonderdagSouli - Gliki

We beginnen onze driedaagse wandeling in een prachtig berggebied, vol smalle geitenpaadjes en adembenemende vergezichten. Stevige wandelschoenen zijn hier essentieel.
De route van vandaag brengt ons wat verder van huis, maar biedt zeker een onvergetelijke ervaring. We starten de wandeling in Souli en volgen de schilderachtige Acheron-rivier naar het pittoreske plaatsje Gliki. De schoonheid van de natuur is overweldigend, en u zult ogen tekortkomen om alles in u op te nemen. Na de wandeling is er de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in het koele water van de rivier en kunt u genieten van een heerlijke lunch met een prachtig uitzicht bij de rivier of op een plekje niet ver van Glyki.
Hoogteverschil: 500 m – 100 m
Wandeluren: 3,5

Dag 2 | VrijdagKalodiki - Eleftheri - Lichnos

De start is bij het mooie natuurgebied Kalodiki, 10 kilometer van het centrum van Parga. Kalodiki is een wetlandgebied met veel waterlelies en hier zijn diverse vogelsoorten te spotten.
De route gaat langs het meer naar het kleine dorpje Eleftheri. Na een korte stop in Eleftheri wandelen we een stuk omhoog in de richting van het dorpje Lividari. Eenmaal boven op de berg aangekomen hebben we een prachtig uitzicht over de Ionische Zee en de baai van Lichnos. We eindigen deze wandeling door bergafwaarts naar het Lichnos strand te wandelen, waar u een verfrissende duik kunt nemen in het verkoelende water.
Hoogteverschil:140 m - 110 m - 124 m - 305 m - zeeniveau
Wandeluren: 3 uur

Dag 3 | ZondagParga - Agios Sostis - Sarakiniko

Vandaag starten we de dag met de transfer vanaf Parga naar Anthoussa. Hier start de wandeling richting Agios Sostis, dat beneden aan de kust gelegen is. Het kerkje dat in de rotsen is gebouwd en het landschap met uitzicht over zee vormen hier een prachtig geheel. Daarna lopen we door naar het strand van Sarakiniko waar voor de liefhebbers de mogelijkheid bestaat een duik te nemen in het verfrissende water.
Hoogteverschil: 0 m – 140 m – 0 m
Wandeluren: 2,5


Prijzen*

3 sep
17 sep
15 okt
Per persoon
€ 95
€ 95
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement in Epiros boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• * Bij verblijf in een accommodatie in Sivota geldt een meerprijs van € 100,- per persoon.
• Begeleiding door ervaren, Engelstalige of Nederlandstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen met vervoer vanuit Parga naar het beginpunt van de wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• Moeilijkheidsgraad op dag 1: B, dag 2: A en dag 3: A
• De transfertijden zijn op dag 1: 1,5 uur heen en 1 uur terug, dag 2: 30 minuten heen en dag 3: 30 minuten heen en terug.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten