Wandelen op West-Kreta

Wandelen over onbetreden paden, door indrukwekkende kloven en olijfboomgaarden, in een mild en zonnig klimaat; de ideale ingrediënten om te wandelen.

In samenwerking met Creta Travel Service biedt Ross Holidays een wandelprogramma aan waarbij een ervaren, Engels sprekende gids u zal begeleiden. Het vervoer naar het beginpunt en terug is inbegrepen. Het programma is met een goede fysieke conditie prima te volgen.

/

Wandelen op West-Kreta

Dag 1 | ZondagVassiliki Strata

Vandaag start onze wandeling bij het kleine kerkje Agií Theodóri dat op een hoogte van 1100 meter op het Omalos Plateu ligt.Vanaf hier zullen we de "Vassiliki Strata Route" lopen, die via een oud Venetiaans pad door een prachtig gebied met pijnbomen loopt. We lopen heuvelafwaarts richting het dorp Agía Iríni dat op een hoogte van 550 meter ligt, waarbij we onderweg het plateau passeren, waar de Fygou kloof begint.
Hoogteverschil: 1100 m – 550 m
Wandeluren: 3

Dag 2 | MaandagZourva — Tromarisa

Via de Therisso-kloof rijden we naar het beginpunt van onze wandeling van vandaag, die zeer afwisselend en schaduwrijk zal zijn. Het wandelpad is omgeven door wilde cipressen en eikenbomen en stijgt geleidelijk. Daarna wordt het pad vlakker totdat we Tromarisa bereiken. Hier kunt u genieten van de imposante uitzichten op de Lefka Ori, oftewel de Witte Bergen. Vanaf Tromarisa daalt u langzaam af, terug naar het dorp Zourva waar de tocht van vandaag weer eindigt.
Hoogteverschil: 700 m – 1100 m – 700 m
Wandeluren: 4

Dag 3 | WoensdagGouverneto — Avlaki-kloof — Stavros

Ook vandaag staat een er een gevarieerde wandeling op het programma en wel op het schiereiland Akrotiri. We starten in de buurt van het Gouverneto-klooster en passeren al snel Arkoudospilio, een grot met indrukwekkende stalagtieten. Het pad gaat trapsgewijs naar beneden tot u bij het verlaten Katholiko-klooster komt. We dalen verder af tot de Avlaki-kloof. Hier wordt het pad iets moeilijker en gaat via geitenpaden de kloof in. De kloof is begroeid met wilde acaciabomen en steeneiken die voor de nodige schaduw zorgen. We klimmen naar een hoogte vanwaar schitterend uitzicht. Daarna volgt de afdaling en wordt de kloof smaller. Als u de film ‘Zorba de Griek’ heeft gezien, krijgt u nu wellicht een déja vû. U ziet namelijk het strand van Stavros waar de laatste scène van deze film is opgenomen. Indien het weer het toelaat, is er gelegenheid om hier te zwemmen.
Hoogteverschil: 125 m – 0 m
Wandeluren: 4

Prijzen

6 sep
20 sep
4 okt
18 okt
Per persoon
€ 95
€ 95
€ 75
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op West-Kreta boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• * In de week van 10 mei wordt er gewandeld op zondag, maandag en donderdag.
• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen met vervoer naar het beginpunt van de wandelingen en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, 2: B en 3: A.
• De transfertijden vanuit Kamisiana zijn op dag 1: 1 uur heen en 2 uur terug, dag 2, en 3: 1 uur heen en terug. Voor verblijf in Kalives gelden afwijkende transfertijden.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten