National Marine Park

Alonissos

Alonissos vormt samen met de omliggende eilanden sinds 1970 het National Marine Park. Het is het grootste maritieme natuurreservaat van Europa. Alonissos is overigens het enige eiland van deze groep dat bewoond is.

  • national marine park op alonissos
/

Flora en fauna van Alonissos


Het aantal van de mediterrane monniksrob (Monachus Monachus) kent door de komst van dit park, sinds jaren weer een kleine stijging. Ook dolfijnen hebben hier een veilige thuishaven gevonden. Verder zijn er diverse soorten vissen en vogels te vinden. Verschillende vogels hebben Griekenland als hun broedgebied. Zo zijn de Eleonora valk, de havikarend en de bijeneter veel voorkomende vogels. De bijzondere soorten zoals onder andere de hopvogel, kuifaalscholver en de dwergooruil strijken hier regelmatig neer. Voor de natuurliefhebber is hier een hoop te beleven. Tijdens de wandelingen en/of boottochten door deze bijzondere natuurgebieden zult u alleen maar verbaasd staan van zoveel natuurschoon.

Adoptie van een monniksrob, genaamd Victoria Rossinia


De Griekse Vereniging voor de Studie en Bescherming van de monniksrob is een Griekse non-profit organisatie en zet zich in voor de bescherming van het natuurreservaat, met name de monniksrob. In december 2013 heeft Stefanos Stefanou in naam van Ross Holidays een monniksrob geadopteerd. Deze heeft van onze gasten vervolgens de naam gekregen: Victoria Rossinia.

Lees hier het verhaal van Victoria Rossinia

op de kaart

Accommodaties op Alonissos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten