Terug naar Argolis - Peloponnesos
Home > Argolis - Peloponnesos > Bezienswaardigheden Argolis - Peloponnesos

Bezienswaardigheden Argolis - Peloponnesos

Als de Peloponnesos de bakermat van de Griekse geschiedenis is, dan bevindt de deur ervan zich hier in Argolis. Nafplion als bruisend middelpunt is er een overvloed aan interessante bezienswaardigheden.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Epidavros

Deze opgravingen zijn zo goed bewaard gebleven en nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Hierdoor zijn ze origineel en bijzonder om te bekijken. Het theater is de kroon van het geheel.

Lees meer

Ermioni

Deze vissersplaats heeft zijn authentieke karakter goed weten te behouden. De gezellige kade biedt een ruime keuze aan tavernes, terwijl de achterliggende straten voorzien zijn van oude huizen en pleinen.

Lees meer

Hydra

Op slechts korte afstand van de kust liggen de Saronische eilanden. Hydra is er een van en vanaf Ermioni vaart de boottaxi u naar de overkant. Uw auto mag niet mee.

Lees meer

Kanaal van Korinthos

Wanneer u van Athene richting Argolis rijdt, passeert u het Kanaal van Korinthos. Dit indrukwekkende schouwspel is een stop meer dan waard.

Lees meer

Methana

In het oude Griekenland waren de vulkanen geen uitzondering. Dit is goed te zien aan diverse plekken waar het landschap bepaald is door de uitbarstingen. Echter op Methana, een schiereiland op Argolis, is een vulkaan die niet gezorgd heeft voor vernieling maar voor een prachtig landschap.

Lees meer

Mycene

Een andere invloedrijke stad uit het verleden is Mycene. De overblijfselen van deze stad zijn zeker indrukwekkend te noemen.

Lees meer

Nafplion

Net zoals andere plaatsen in Griekenland is Nafplion door de eeuwen heen steeds overheerst door andere volken. Naar onze mening is Nafplion een van de mooiste en gezelligste steden van Griekenland.

Lees meer

Poros

Zeer dicht voor de kust ligt het Saronische eiland Poros. Slechts 35 km² groot en op maar enkele minuten varen staat u op het eiland. Uw auto mag wel mee maar kunt u ook aan de wal laten staan.

Lees meer

Spetses

Spetses behoort tot de Saronische eilanden en vanuit onder andere Porto Cheli en Kosta varen boottaxi’s u naar de overkant. Uw auto mag niet mee en de bevolking vervoeren hun goederen per ezel.

Lees meer

Verzonken stad

Een duik in de geschiedenis bij de verzonken stad in Palea Epidavros. Deze archeologische vindplaats ligt slechts twee meter onder water.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Argolis - Peloponnesos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten