In de armen van Moeder Natuur

Epiros

Bij een bezoek aan Parga is het bijna onmogelijk om niet af te dwalen naar de nabij liggende, lieflijke bergdorpen. Verscholen in de weelderige natuur bieden de wandelpaden zelfs in de warmere maanden een schaduwrijke, fotogenieke route.

  • Moeder natuur
  • epiros_acheron river springs_st (2).jpg
  • epiros_acheron rivier.jpg
  • Moeder natuur
  • Moeder natuur
  • Moeder natuur
/

In de zomer blijft de natuur rondom Parga groen. Als u een tocht naar het Agia Eleni kerkje maakt, dan wordt u beloond met een verstrekkend uitzicht op de baai. En ook het imposante fort Anthoussa kunt u eigenlijk niet overslaan. U kunt ter plaatse bij reisleiding een boekje kopen waarin zestien wandelingen in het Nederlands beschreven staan.

Onderweg naar Sivota passeert u het dorp Perdika met op het plein enkele goede tavernes. Ook komt u langs Katies Kantina. Zij serveert goede koffie en heerlijke, zelfgebakken taartjes. Bent u toch in deze omgeving, vergeet dan niet om het kasteel van Ali Pasje te bezoeken. Vanaf daar heeft u weids uitzicht. In Sivota kunt u een bootje huren en een van de idyllische stranden bezoeken.

De Acheron-rivier, een rivier uit wilde verhalen


De al eerder beschreven Acheron-rivier mondt uit aan de kust bij Ammoudia. Maar het mooiste stuk van de rivier is naar onze mening bij het dorpje Gliki. Vroeger dacht de bevolking dat deze rivier naar het dodenrijk leidde. Men kon alleen daar komen door hiervoor een munt te betalen. Tegenwoordig kunt u hier ‘een munt’ betalen om met een kano een tocht over de rivier te maken. En dat deze naar het dodenrijk zou leiden, is een allang achterhaalde fabel. De rivier laat nu alleen maar zien van zijn beste kant: het heeft een bijzondere kleur groen water en tijdens de tocht passeert u het weelderig begroeide oevers. Ook kunt u een wandeling maken in dit gebied. Bij georganiseerde wandeltochten wandelt u zelfs gedeeltelijk door het ijskoude water. Mis deze ervaring niet.

Het traditionele Paramithia


Eén van de lieflijke bergdorpjes die u vanaf Parga kunt bereiken, is het traditionele Paramithia. Het ligt ongeveer dertig kilometer landinwaarts. U vindt er een 17e eeuwse watermolen vinden, waarbinnen alles nog precies staat zoals vroeger. Zo kunt u een kijkje nemen in het eenvoudige plattelandsleven van toen. De molen, de molenaarswoning en een klein folkloremuseum zijn dagelijks geopend van 8:00 tot 22:00 uur. In het voor- en najaar brengen de mensen uit de omgeving hun kleden hiernaartoe, om deze met de kracht van de watermolen schoon te maken. En dat zonder wasmiddel!

op de kaart

Accommodaties op Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten