Onze Epiros specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan
Terug naar Epiros
Home > Epiros > Wandelen in Epiros

Wandelen in Epiros

Omdat de omgeving van Parga zo geschikt is voor het maken van een wandeling, hebben wij in samenwerking met ons agentschap I.T.S. een wandelarrangement voor u samengesteld waarin u onder de begeleiding van een ervaren, Engelstalige gids mooie routes wandelt. U wordt op alle dagen naar het beginpunt van de wandeling en weer terug naar Parga gebracht. Iedereen die beschikt over een gemiddelde tot goede conditie kan deelnemen aan deze wandelroutes.

Video van Epiros

Dag 2Rustdag

Dag 3 Rustdag

Dag 4Kalodiki - Eleftheri - Lichnos

De start is bij het mooie natuurgebied Kalodiki, 10 kilometer van het centrum van Parga. Kalodiki is een wetlandgebied met veel waterlelies en hier zijn diverse vogelsoorten te spotten.
De route gaat langs het meer naar het kleine dorpje Eleftheri. Na een korte stop in Eleftheri gaan we een stuk klimmen omhoog in de richting van het dorpje Lividari. Eenmaal boven op de berg aangekomen hebben we een prachtig uitzicht over de Ionische zee en de baai van Lichnos. We eindigen deze wandeling door bergafwaarts naar het Lichnos strand te wandelen. waar u een verfrissende duik kunt nemen in het verkoelende water.
Hoogteverschil:140 m - 110 m - 124 m - 305 m - zeeniveau
Wandeluren: 3 uur

Dag 5 Parga - Agios Sostis - Sarakiniko

Vandaag starten we de dag met de transfer vanaf Parga naar het Valtos strand in Parga. Hier start de wandeling richting Agios Sostis, dat beneden aan de kust gelegen is. Het kerkje dat in de rotsen is gebouwd en het landschap met uitzicht over zee vormen hier een prachtig geheel. Daarna lopen we door naar het strand van Sarakinko waar voor de liefhebbers de mogelijkheid bestaat een duik te nemen in het verfrissende water.
Hoogteverschil: 0 m – 140 m – 0 m
Wandeluren: 2,5

Dag 6 Rustdag

Dag 7 Gliki - Acheron

De route van vandaag ligt iets verder van huis dan de vorige twee dagen. Maar een belevenis is het zeker. We gaan naar een prachtig gebied met natuur en water. We volgen de rivier en u zult ogen te kort komen om al het natuurschoon in u op te nemen. Uiteraard is ook hier de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in het koele water. Daarna is er nog tijd om gebruik te maken van een lunch aan het water.
Hoogteverschil: 50 m – 150 m – 75 m
Wandeluren: 3,5

Dag 8Transfer

Transfer naar de luchthaven voor uw terugreis naar Nederland of naar een van de vakantiewoningen uit ons aanbod in Parga of op Lefkas of Corfu voor een verlenging.

4 Mei18 Mei1 Jun31 Aug21 Sep
Aanbieding € 70 Aanbieding € 70 Beschikbaar € 89 Beschikbaar € 89 Beschikbaar € 89
prijs Reguliere prijs
prijs Op aanvraag
prijs Aanbieding
Vol

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen met vervoer vanuit Parga naar het beginpunt van de wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• Moeilijkheidsgraad op dag 1: A, dag 2: A en dag 3: B
• De transfertijden zijn op dag 1: 30 minuten heen, dag 2: 30 minuten heen en terug en dag 3: 1,5 uur heen en 1 uur terug.
• Errata: de wandeldagen zijn gewijzigd van maandag, dinsdag en donderdag naar dinsdag, woensdag en vrijdag
• Exclusief lunch

Volledige voorwaarden wandelen

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement in Epiros boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord