Terug naar Ikaria
Home > Ikaria > Bezienswaardigheden Ikaria

Bezienswaardigheden Ikaria

Ikaria kent verschillende bezienswaardigheden. Afhankelijk van de tijd die u uit wilt trekken om wat te zien, kunt u of de noord- of de zuidkant van het eiland gaan verkennen. Doordat Ikaria een grote bergrug is, kost het altijd wat tijd om aan de andere kant te komen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Agios Theoskepasti-kerk

De kapel is gebouwd tegen de rotsenwand en het dak is een grote kei. Binnen liggen de schedels van enkele monniken.

Lees meer

Het Archeologisch museum

Boven in Agios Kyrikos bevindt zich het Archeologisch Museum met enkele waardevolle opgravingen en ook een aantal gebruiksvoorwerpen van recentere aard.

Lees meer

De Blue Zone

Ikaria is een van de vijf plekken op de wereld die bekend staan als de Blue Zone, de Blauwe Zone. Zien we daarom zoveel oude mensen op Ikaria? Of is het hun levenswijze die hen oud laat worden?

Lees meer

Dorpen van Ikaria

Er zijn slechts enkele dorpen op Ikaria en allemaal lijken ze de easy way of life uit te ademen. Of u nu aan de kust of in het binnenland een dorp inrijdt, steeds zullen verbazende blikken u ontmoeten. Omarm het dorpse leven en beleef het zoals zijn inwoners dat doen.

Lees meer

Icarus

Ikaria dankt zijn naam aan Icarus, u weet wel, die man die wilde vliegen en te dicht bij de zon kwam waardoor zijn vleugels verbrandden.

Lees meer

De Toren van Drakano

De toren staat eenzaam in het landschap en dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Deels gerenoveerd en deels nog in originele staat. Vergeet niet van het uitzicht te genieten.

Lees meer

Vrouwen coöperatie Raches

In Raches hebben verschillende vrouwen hun krachten gebundeld en zorgen voor de winkel in het centrum van het dorp. Alles wordt door hen zelf bereid.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Ikaria

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten