Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Eilandjes van Ithaki

Ithaki

Itháki wordt omringd door dertien onbewoonde eilanden, variërend van relatief groot tot klein. Vier ervan zijn vanaf de kust te zien en zelfs zwemmend te bereiken. Anderen met een bootje dat u kunt huren. Naar het verder onderstaand niet meer vermelde onbewoonde eiland Átokos kunt u een boottrip maken met de Albatros.

/

Lazarétto
In de baai van Molos, waaraan Vathí gelegen is, is het eiland Lazarétto goed te zien, een klein eiland met een grote geschiedenis. Lazarétto is bezaaid met pijnbomen en in het midden van het eilandje bevindt zich een kleine kerk die de naam Sotiris draagt. Sotiris betekent ‘verlosser’. Lazarétto staat ook wel bekend als ‘Eiland van de Verlosser’.

In de Venetiaanse tijd deed Lazarétto dienst als quarantaine plaats. De passagiers en bemanning van de buitenlandse schepen moesten 30 tot 40 dagen op het eiland verblijven, alvorens ze in Vathí aan wal mochten. Dit uit angst van de bevolking voor uitheemse ziektes en epidemieën. Later, tot aan het einde van de 19e eeuw, werd het eiland gebruikt als gevangenis.

De aardbeving van 1953 heeft Lazarétto dermate beschadigd dat er niets meer over was van de kerk en de gevangenis. De bewoners van Itháki hebben enkel de kerk herbouwd en hierbij de originele stenen gebruikt. Tegenwoordig is Lazarétto een geliefde locatie voor bruiloften en doopfeesten.

Ágios Nikólaos
Aan de noordkust van Itháki, tegenover het Mármakas-strand, bevindt zich het eiland Ágios Nikólaos. Het eiland wordt gesierd door struiken en dennenbomen. Op Ágios Nikólaos bevindt zich het gelijknamige kerkje dat op 10 augustus naamdag viert. Door het gebruik van natuursteen in combinatie met het helder rode dak, gaat het kerkje voor het zicht op in het omringende landschap.

Skartsoubonísi
Ten oosten van Vathí, in de baai van Déxa, is het eiland Skartsoubonísi gelegen. Het kleine en onbewoonde eiland is te herkennen aan de vele stenen en struiken. Er wordt verteld dat de naam is afgeleid van de kegelvormige schelpensoort skartsimádia. Deze schelpen zijn te vinden op veel van de stranden van Itháki. Skartsimadia worden gebruikt bij het vissen.

Déxa is een van de meest geliefde stranden van Itháki. Het strand loopt geleidelijk af in zee en olijfbomen zorgen voor een natuurlijke schaduw. Skardoubonísi is alleen zwemmend te bereiken vanaf het Déxa-strand.

Nisópoulo
Nisópoulo is een klein rotseiland ten zuidoosten van Itháki en door het kristalheldere water en de rijke onderwaterwereld geliefd bij duikers en snorkelaars. Nisópoulo heeft een kleine aanlegsteiger, dus een bezoek per (huur)boot behoort tot de mogelijkheden. Het eiland herbergt diverse mooie stranden waaronder Kaminia, Pera Pigadi en Talaros. Het contrast van het blauwe water, de witte kiezelstranden en het groene achterland hebben een grote aantrekkingskracht.

Eilandjes van Ithaki op de kaart

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord