Exogi

Ithaki

Exogi is een bergdorp in het noorden van het eiland Ithaki in de Ionische Zee. Niet alleen het dorp is de moeite waard; de route er na toe is werkelijk prachtig. Rijd door het groene berglandschap langs olijfboomgaarden en dennenbossen. Eenmaal aangekomen in Exogi proeft u de rijke historie van het dorp.

Het dorp Exogi is een van de oudsten van het eiland en ontstaan in de 18e eeuw. In de tijd van de Venetiaanse overheersing was het een van de belangrijkste plaatsen van het eiland, vanwege de strategische positie in de strijd tegen de piraterij. Sommige traditionele huizen bestaan vandaag de dag nog steeds. De huizen in het dorp zijn gebouwd tegen de hellingen van de berg, allen voorzien van een prachtig uitzicht op de turquoise zee bij de baai van Afales en de witte, steile kliffen rondom deze baai.

In Exogi vindt u twee kerken. De kerk Agia Marina herkent u aan de blauwe koepel. Op 17 juli viert het dorp de naamdag van de kerk met live muziek, eten en wijn op het dorpsplein. Leuk om mee te maken! De andere kerk staat bij de begraafplaats van het dorp. Even buiten het dorp ligt het pittoreske klooster Panagia Eleousa. Niet alleen het klooster is de moeite waard, het uitzicht vanaf hier is adembenemend.

op de kaart

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten