Musea van Ithaki

Ithaki

Ithaki kent een rijke historie waarvan u de sfeer kunt proeven in de verschillende musea van het eiland. Hieronder een kort overzicht van de drie belangrijkste musea van Ithaki.

Archeologisch museum
Het Archeologisch museum van Vathi is gelegen op loopafstand van de kade. Het museum toont een collectie met voorwerpen afkomstig uit zowel het Geometrische tijdperk als uit de periode van de Romeinse overheersing. De meeste voorwerpen zijn afkomstig uit de opgravingen in het gebied Piso Aetos in het westen van Ithaki.

Folklore & Scheepvaartsmuseum
In een prachtig modern gebouw in het centrum van Vathi is het Folklore & Scheepsvaartmuseum van Ithaki gevestigd. Het museum toont voorwerpen en het leven vanaf de 19e eeuw tot het heden. Zo kunt u een volledig ingericht huis uit de koloniale periode bewonderen en is er een fotocollectie over de aardbeving van 1953.

Stavros Archeologisch museum
Het kleine Archeologische museum van Stavros is gevestigd aan de weg naar Platrithias. Voorwerpen uit onder andere de Prehistorie en de Romeinse overheersing zijn hier te zien. De meeste voorwerpen in dit museum zijn afkomstig uit de opgravingen rondom Stavros.

op de kaart

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten