Sportief eropuit

Ithaki

De zee en de bergen bieden talloze uitdagingen. Behalve de vele wandelpaden die er op Ithaki zijn, kunt u ook met de fiets op pad. Of wat te denken van met een bootje rond het eiland varen, zelf of met een excursieboot. Ook kunt u uitstekend duiken en snorkelen in het water rondom het eiland.

  • Wandelen Ithaki
  • Wandelen Ithaki
  • Wandelen Ithaki
  • Wandelen Ithaki
  • Wandelen Ithaki
  • Wandelen Ithaki
  • Wandelen Ithaki
  • Wandelen Ithaki
/

Nederlanders staan bekend als een actief volk. De wandelschoenen gaan al snel mee op vakantie. En wandelpaden zijn er op Ithaki te over. Thuis hebben we allemaal een fiets om snel even een boodschap te gaan doen. Aan fietsen denkt u misschien niet zo snel als u op vakantie bent. Zeker niet als het, zoals op de meeste bestemmingen in Griekenland, een bergachtig landschap betreft. Op Ithaki, in de haven, worden niet alleen ‘gewone’ fietsen verhuurd, maar zijn ook enkele elektrische fietsen te huur. De dikke banden en de elektrische ondersteuning bij het fietsen, maken het nog aantrekkelijker om te gaan fietsen. De batterij heeft voldoende kracht om u naar Kioni te laten gaan. Zelfs met een ‘lazy way’ heeft u genoeg energie in de batterij. Er worden af en toe ook georganiseerde tours aangeboden.

Wilt u een sportief dagje op het water? Dan kan dat ook! U kunt bijvoorbeeld een kayaktocht maken vanaf de haven van Vathi. Er worden tochten georganiseerd voor beginners, maar ook gevorderde peddelaars kunnen hier terecht. Er zijn tochten van een halve of een hele dag en deze worden begeleid door een ervaren gids. Het is ook mogelijk om een bootje te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan. Er is geen vaarbewijs nodig en u krijgt een gedegen instructie voordat u de zee op gaat. Zo kunt u de meest helderblauwe baaien bezoeken die soms over land niet bereikbaar zijn. Neem wat te eten en drinken mee voor onderweg, want niet alle stranden bieden faciliteiten. Het is ook mogelijk om met een bootexcursie mee te gaan. Dan vaart u naar diverse plekken aan de kust van Ithaki en veelal wordt er een oversteek naar het ernaast gelegen Kefalonia gemaakt. Uiteraard zijn er onderweg diverse zwemstops. Het zou jammer zijn als u niet een duikje zou nemen in dit helderblauwe water.

Ook de onderwaterwereld biedt een rijk scala aan kleuren en bezienswaardigheden. De rotsige formaties onder de zeespiegel is een thuis voor een rijke variatie aan vissen en andere zeedieren. Weet u dat u hier zelfs een rog of zeepaardjes kunt tegenkomen? Er worden trips georganiseerd van 2,5 of 5 uur en u komt op de beste plekken. Sommige van deze plekken zijn alleen per boot bereikbaar en het onderwaterleven is er vaak nog ongerept. Informatie over alle activiteiten op en in het water vindt u bij Odyssey Outdoor Activities in Vathi.

op de kaart

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten