Onze Kefalonia specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Terug naar Kefalonia
Home > Kefalonia > Wandelen op Kefalonia

Wandelen op Kefalonia

Kefalonia is een brok van natuur en mooie uitzichten. Onder begeleiding van een ervaren, Engelstalige gids kunt u genieten van een energiek wandelarrangement over onder andere de kalderimi’s, traditionele ezelpaden, van Kefaloniá, door de gevarieerde natuur van het eiland.

Dag 1 Aankomst op Kefaloniá

Dag 2 Koulouráta — Grizáta — Agíos Fanentes — Agrílion

De wandeling start vandaag in het dorp Kououráta. We passeren het dorp Mouzakata, waar de restanten van dit in de WOII verwoeste dorp te zien zijn. Ook worden de oude dorpjes Grizata en Zervata aangedaan. Voordat de wandeling eindigt, passeren we het klooster van Agía Fanentes. Deze omgeving werd al bewoond sinds het Myceense tijdperk. In het begin van deze relatief lichte wandeling is er een prachtig zicht op de bergen en tegen het einde is er een mooi zicht op de golf van Sami en Agía Effimía.
Hoogteverschil: 360 m
Wandeluren: 5

Dag 3 Thématon — Vlacháta — Karavómilos

Het klooster van Thèmaton is uw startpunt. Onderweg naar de berg Ágios Dinatí komt u langs diverse ruïnes. U wandelt verder door een kleurrijke natuur, ondertussen genietend van mooie uitzichten over zee en bereikt de ruïnes van Vlacháta. U ziet hier de restanten van een oude kerk en een school. Na ongeveer drie kwartier doemen de overblijfselen van Livathináta en het uitgestrekte landschap met olijfbomen voor u op. Al wandelend door dit geheel andere landschap bereikt u het dorp Pouláta, met typische houten huizen.
Hoogteverschil: 510 m
Wandeluren: 5

Dag 4 Vrij ter besteding

Dag 5 Antísamos — Póros

De wandeling van vandaag gaat via een fantastische route maar is ook meteen de pittigste. U start vanaf het strand bij Antísamos van waaruit spoedig het pad landinwaarts richting de bergtoppen gaat. Binnen een korte tijd overbrugt u 500 meter hoogteverschil. Van oudsher is het uitzichtpunt Venezian bijzonder omdat men op deze plek vroeger met toortsen trachtte de boten op veilige wijze binnen te loodsen. Het merendeel van de wandeling gaat over een smal, stenen pad in de schaduw van de bomen. Halverwege komt u bij het Koutsoupiá-strand. Het laatste deel van de route gaat via een onverharde weg naar Póros.
Hoogteverschil: 500 m
Wandeluren: 8
Er zal een alternatieve route gelopen worden indien de temperaturen te hoog zijn.

Dag 6 Agíos Elefthérios — Áenos National Park — Agrapidiés

Vandaag brengt u een bezoek aan het Áenos-gebergte, met onder meer een prachtig dennenbos dat zich uitstrekt tot de berg Róudi (1124 m). In de buurt van Gióupari bevinden zich enkele ruïnes. Hier vandaan heeft u een mooi uitzicht over de baai van Sámi, de verschillende kustplaatsen en bij helder weer zelfs de eilanden Itháki en Lefkas. Tijdens de wandeling ziet u onder andere het Lóurdas-strand en het klooster van Ágios Gerássimos. Na enige tijd het hobbelige bergpad te volgen, arriveert u in het Áenos-gebergte, met een overweldigende natuur. Daarna wordt de terugtocht aanvaard richting Agrapidiés, waar de tocht van vandaag eindigt.
Hoogteverschil: 300 m
Wandeluren: 4

Dag 7Vrij ter besteding

Dag 8 Transfer

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Nederland of naar een van onze vakantiewoningen voor een verlenging.

1 Mei '2015 Mei '2029 Mei '204 Sep '2018 Sep '20
Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124
prijs Reguliere prijs
prijs Op aanvraag
prijs Aanbieding
Vol

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren Engelstalige gids.
• Prijs is per persoon, inclusief 4 wandeldagen met transfer naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, dag 2: A, dag 3: C en dag 4: A.
• De transfertijden zijn op dag 1 en 2: circa 20 minuten heen en terug, dag 3: circa 15 minuten heen en 35 minuten terug, dag 4: circa 20 minuten heen en terug.
• Exclusief lunch.

Volledige algemene voorwaarden

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Kefalonia boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord