Kalamata

Messinia - Peloponnesos

De stad Kalamata wordt gedomineerd door een kasteel dat stamt uit de 13e eeuw. In het noorden vindt u een kleine, byzantijnse kerk, waar Kalamata waarschijnlijk haar naam aan te danken heeft. Vanaf het kasteel ziet u aan de ene kant de glinsterende zee en aan de andere kant het diep groene binnenland. Via de lange winkelstraat kunt u van de haven naar de boulevard lopen. Het nieuwe centrum heeft moderne winkelstraten en het oude centrum smalle straatjes met winkeltjes en tavernes.

  • Kalamata rooftops
  • kalamata.jpg
    Kalamata
/

U kunt Kalamata ook ‘op z’n Nederlands’ ontdekken: op de fiets. Er loopt een fietspad van de boulevard, bij de Anastasi-kerk, naar de binnenstad. U fietst langs een aantal bezienswaardigheden, waaronder het stadspark van Kalamata. Behalve de vrolijke fluitende vogels en kleurrijke bloemen, vindt u er het openlucht spoorwegmuseum. Als u even een pauze wilt nemen, kunt u op het terrasje van het oude treinstation gaan zitten. De toegang van dit openluchtmuseum is gratis.

Als u door het landschap van Messinia wandelt, zult u ongetwijfeld olijfbomen tegenkomen. De dikke kale stammen en drukke, dicht op elkaar gegroeide bladeren aan de bovenkant verbergen een van de meest bekende olijven van Griekenland: de Kalamata olijven. Deze sappige, ovale vrucht rijpt in het zonlicht en de kunst is om deze precies op het juiste moment te plukken. Dit gebeurt met de hand, om de gevoelige vrucht te beschermen. Dus als u aanschuift in een taverne en een salade of mezedes, borrelhapjes, bestelt, dan proeft u pas echt de smaak van Kalamata.

op de kaart

Accommodaties op Messinia - Peloponnesos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten