Onze Stoupa specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Stoupa, Messinia - Peloponnesos

Stóupa is een gezellig dorp met een zandstrand dat langzaam afloopt in zee, gebouwd in de stijl van Mani. Ooit lag Stóupa landinwaarts aan de voet van een helling van het Taïgetos-gebergte. Maar langzamerhand trokken de bewoners steeds meer naar de kust. Ze bouwden daar volgens de normen van weleer. Zo is de oude sfeer behouden en bestaat het dorp uit een aantal charmante straatjes.

Dat Stóupa zo’n gezellige plaats is geworden, is mede te danken aan de schitterende zandstranden die het dorp rijk is. Trots en behoudend als de inwoners van Máni al sinds mensenheugenis zijn, bouwden zij de nieuwe huizen in de stijl van toen. Daarom zijn er in dit betrekkelijk jonge dorp toch veel authentieke huizen. Niet alleen de bouwstijl werd gehandhaafd, ook de leefstijl; rustig aan en zonder haast. Een levenswijsheid die in elk geval gedurende de vakantie navolging verdient.

Lees verder

Vakanties in Stoupa

op de kaart

Meer over Stoupa

Komende uit het noorden valt het witte zand van het Kalógria-strand in een halve cirkel rond de baai direct in het oog. Het is het bekendste en schoonste strand van de hele omgeving. De zeebodem loopt hier langzaam af zodat het een ideale plek is voor gezinnen met kinderen.

Video van Stoupa

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten