Lakka, Paxos

Lakka is gelegen aan een diepe inham aan de noordpunt van Paxos. De baai biedt uitstekende mogelijkheden voor zwemmen en andere watersporten. Bomen reiken hier tot aan het water en het lijkt of het blauwe water geheel door het groen wordt ingesloten. De stranden rondom Lakka zijn prachtig en ondanks de kiezels op het strand, is de bodem vanaf de waterlijn bedekt met zand. De gemoedelijke haven kent grote populariteit bij zeilers en ook jachten komen hier graag. De drukte van Gaios kent het niet, maar een ruime sortering aan tavernes, barretjes en winkels is hier zeker te vinden. Aan de westkant van de haven bevindt zich de Plani vuurtoren, die helaas niet voor publiek geopend is.

In het achterland van Lakka dat rijkelijk begroeid is met olijfbomen is het indrukwekkende Venetiaanse herenhuis met een toren dat behoorde tot de familie Grammatikos, ooit van aanzien op het eiland Paxos. De Byzantijnse kerk van Ipapanti heeft twee afgeplatte koepels en een klokkentoren van aanzien.

Lees verder

Meer over Lakka

Het dorp Lakka is omgeven door groene heuvels met daarop vele olijfbomen en cipressen. Deze heuvels houden grotendeels de aanlandige wind tegen waardoor het fijn vertoeven is in Lakka. In de baai van het dorp dobberen overdag veel vissersboten en zeilboten. Toch kunt u hier ook goed zwemmen of diverse watersporten beoefenen.

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten