Potami

Samos

In het noorden van Samos ligt de plaats Potami, dat rivier betekent. Potami is vooral bekend om zijn watervallen en het langgerekte kiezelstrand.

 • Strand van Potami
  Stranden van Potami
 • Strand van Potami
  Stranden van Potami
 • Strand van Potami
  Stranden van Potami
 • Strand van Potami
  Stranden van Potami
 • Strand van Potami
  Stranden van Potami
/

Agios Nikolaos-kerk


Net voordat u het strand van Potami bereikt, ligt boven op een heuvel de modern voorgegeven kapel van Agios Nikolaos. Het kapelletje is vrijwel altijd open en vanaf dit kerkje heeft u een spectaculair uitzicht over het strand van Potami en het achterland.

Watervallen van Potami


Op ongeveer twee kilometer afstand ten westen van de haven van Karlovassi strekt zich een baai uit met een kiezelstrand van ongeveer 1 kilometer. Dit is het Potami strand. Na het terras van taverne Sunset aan het begin van het strand kijkt u uit naar een betonnen weggetje aan uw linkerhand waar een bordje “Waterfalls” aan de linkerkant van de weg staat. Hier begint het wandelpad naar de waterval. Na ongeveer 100 meter ziet u een oude Byzantijnse kerk aan uw linkerhand - Metamorfosis tou Sotirou. Dit kerkje is gewijd aan de verheerlijking of transfiguratie van Christus. Deze kruiskoepelkerk is in de 11e eeuw gebouwd en is de oudste van heel Samos. De minuscule koepel rust op vier zuilen met prachtige kapitelen.

Als u het voetpad verder volgt door het beekdal (stroomopwaarts), ligt het pad soms links en soms rechts van de beek. Er zijn diverse houten bruggetjes aangelegd om van de ene kant naar de andere kant van de beek te komen, echter het kan voorkomen dat deze zijn weggevaagd door een hoge waterstand in de winterperiode. In dat geval kunt u ook over rotsen in de beek klauteren om aan de andere kant van de beek uit te komen. Uiteindelijk komt het pad uit bij een poel. Afhankelijk van de waterstand dient u om bij de twee eter hoge waterval te komen pootje te baden of zelfs te zwemmen. Vergeet dus niet om uw zwemkleding mee te nemen. Goed schoeisel is ook aan te raden.

op de kaart

Accommodaties op Samos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten