Terug naar Samos
Home > Samos > De dorpen van Samos

De dorpen van Samos

Tussen de weelderige natuur van het eiland liggen de mooiste dorpen in de bergen en langs de kust. In de traditionele bergdorpen ervaart u het gevoel een te zijn met de Grieken. De hoofdstad van het eiland is Samos-stad, vol gezelligheid in de levendige haven en de bovenstad Ano Vathi, waar de tijd heeft stil gestaan. Langs de kust bevinden zich enkele pittoreske dorpen. Ook deze dorpen combineren het Griekse leven met de gemoedelijke sfeer van de havens, tavernes of restaurants.

1. Agios Konstantinos

Aan de noordkant van Samos ligt het dorp Agios Konstantinos. Dorp is gebouwd tussen de kustweg en de zee en is smal en langgerekt. De huizen in het dorp zijn in traditionele stijl gebouwd.

Bekijk

2. Kokkari

Kokkari is een oude vissersplaats, inmiddels uitgegroeid tot een gemoedelijke badplaats. Het karakter van een vissersdorp met een haven en dobberende vissersboten bepaalt nog steeds de sfeer. De karakteristieke huizen met overhangende erkers en het schiereiland bieden een schilderachtige aanblik.

Bekijk

3. Ireon

Het dorp Ireon op Samos ligt aan de zuidkust van het eiland. Ireon is een vissersdorp. Elke ochtend varen de boten uit om verse vis te halen voor de restaurantjes in de haven.

Bekijk

4. Ormos

Het dorp Ormos op Samos ligt, zoals zijn naam al zegt, aan een baai. Aan de haven liggen diverse tavernes waar u neer kunt strijken op een van de welbekende blauwe stoelen.

Bekijk

5. Kerveli

Het vissersdorp Kerveli ligt aan de oostkust van Samos op ongeveer 9 kilometer van Samos-stad. In het dorp zijn enkele tavernes en restaurants gevestigd.

Bekijk

6. Agia Paraskevi

Een kleinschalig dorp met een prachtige baai, dat zijn naam te danken heeft aan het lieflijke kerkje aan het uiteinde van de baai.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Samos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten