Terug naar Samos
Home > Samos > De stranden van Samos

De stranden van Samos

Strandliefhebbers zijn op Samos aan het juiste adres.

Met een kustlijn van honderdzestig kilometer is er voor een ieder wat wils. Aan de noordkust van Samos bevinden zich voornamelijk kiezelstranden, terwijl het aan de zuidkust uitstekend toeven is op een van de vele zandstranden. Reis met ons mee over het eiland terwijl we een tocht langs de mooiste stranden van Samos maken. Het heldere water in combinatie met de diepte zorgt steeds voor vele tinten blauw en groen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het Lemonakia-strand

In het noorden van Samos bevindt zich het Lemonakia-strand. Het strand is in een beschutte baai, net iets buiten Kokkari, gelegen. Vanwege de fraaie kleurschakeling tussen zand en kristalhelder zeewater is het Lemonakia-strand een van de meest gefotografeerde stranden van Samos. Het 440 meter lange strand bestaat uit een mix van zand en kiezels. Ondanks de aanwezigheid van ligbedjes en parasols is het strand tamelijk rustig gebleven. Een taverne op het strand zorgt voor de innerlijke mens.

Het Tsamadou-strand

Iets ten noorden van het Lemonakia-strand bevindt zich het Tsamadou-strand. De weelderige begroeiing, die zich uitstrekt tot vlak aan zee, geeft ook dit strand een buitengewoon aanzien. Het heldere water en de rotsachtige kustlijn vormen een ideale uitvalsbasis voor fanatieke snorkelaars.

Het Tsabou-strand

Verder noordwaarts, niet ver van Avlakia, ligt het Tsabou-strand. Voor dit strand zijn zeeschoentjes gewenst. Van bovenaf biedt het Tsabou-strand een spectaculair uitzicht, maar ook op het strand zelf is het prima toeven.

Het Megalo- en Mikro Seitani-strand

De aan elkaar grenzende stranden Megalo Seitani en Mikro Seitani, gelegen in het noordwesten van Samos, zijn alleen te voet vanuit Potami te bereiken. Het Mikro Seitani-strand is een van de vele kleine stranden zonder faciliteiten. Aan weerszijden wordt het beschut door rotspartijen. Wegens de afgezonderde ligging is de kans groot dat alleen het ruisen van de zee uw gezelschap is, een oase van rust en ontspanning. Het naastgelegen Megalo Seitani-strand is officieel geen naturistenstrand, maar desondanks wordt het wel als zodanig gebruikt.

Het Limnionas-strand

In het zuidwesten van Samos, tussen Paleochori en Votsalakia, bevindt zich het zandstrand Limnionas. Omgeven door groen en op de achtergrond het Kerkis-gebergte, met 1437 meter het hoogste gebergte van Samos, geniet u hier van een ontspannen dag.

Het Chrisi Ammos-strand

Ten oosten van het Limnionas-strand bevindt zich het Psili Ammos-strand, niet te verwarren met het gelijknamige strand in het zuidoosten van Samos. Een andere benaming voor dit strand is Chrisi Ammos. Chrisi betekent goud. Het zand is hier dusdanig fijn is dat het op goud lijkt.

Het Kerveli-strand

In het oosten van Samos bevindt zich het Kerveli-strand. Een klein en rustig kiezelstrandje met een geleidelijk aflopend strand. Op het strand zijn ligbedjes met parasols te huur en ook staan er genoeg bomen voor schaduw. Tevens is er een kleine strandbar waar men een klein hapje of drankje kan kopen en is er een taverne en minimarkt dichtbij het strand. Op het Kerveli strand kan men een prachtige zonsopkomst zien.

Het Votsalakia-strand

In het zuiden van Samos, nabij Marathokambos, bevindt zich het Votsalakia-strand. Voor vele bezoekers een geliefd strand, mede door de levendigheid die het strand omgeeft.

Het Psili Ammos-strand

In het zuidoosten van Samos, op ongeveer tien kilometer van Pythagorion, is het Psili Ammos-strand gelegen. Dit strand behoort tot de meest bekende stranden van Samos. De naam Psili Ammos betekent letterlijk ‘fijn zand’ en het doet deze naam zeker eer aan. Het strand is circa driehonderd meter lang en de zeebodem loopt hier geleidelijk af. Hierdoor is het ideaal voor gezinnen met kinderen.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord