Onze Samos specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Terug naar Samos
Home > Samos > Wandelen op Samos

Wandelen op Samos

Wandelen is de beste manier om een gebied te leren kennen. Zeker op Samos, dat bezaaid is met kerken en kloosters op de meest onverwachte plaatsen. In samenwerking met het agentschap op Samos hebben wij het volgende wandelarrangement voor u samengesteld.

Dag 1 Aankomst op Samos

Dag 2Vrij ter besteding

Dag 3 Ano Vathi - Paleokastro - Psili Ammos

De start van onze eerste wandeling is bij de hoofdstad, Samos-Stad, door de lokale bewoners ook wel Vathi genoemd. De bus zet ons af bij de oude bovenstad Ano Vathi, waar de eerste bewoners van de stad zich vestigden. We lopen geleidelijk aan omhoog, om de smalle straatjes met opvallende huisjes, te doorkruisen. We steken de brede rondweg over en lopen de heuvel op, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de vijf kilometer diepe baai en de hoofdstad zelf. We vervolgen ons pad en bereiken het dorp Paleokastro, alwaar we een koffiepauze zullen houden. Even buiten het dorp leidt een zandweg ons richting de zuidkant van het eiland, naar het zandstrand Psili Ammos, dat het dichtstbijzijnde punt van het eiland is ten opzichte van Turkije aan de overkant. Hier is gelegenheid om bij een van de tavernes te lunchen of een frisse duik in zee te nemen.
Hoogteverschil: 75 m - 150 m - zeeniveau
Wandeluren: 3 uur

Dag 4Mavratzei - Vourliotes

We starten onze tweede wandeling vanuit het dorpje Mavratzei ,dat zich op een hoogte van 300 meter bevindt. Alvorens aan de wandeling te beginnen zullen we eerst koffie drinken bij het plaatselijke kafeneion. Het dorpje verlatend, staat u meteen tussen de olijfboomgaarden. Heuvels aan de ene kant en valleien aan de andere kant maakt deze wandeling tot een afwisselende tocht. We stijgen tot een hoogte van 600 meter en doorkruisen het midden van het eiland. Genietend van vergezichten en de prachtige natuur, lopen we richting de noordzijde en buigen af naar het kleurrijke dorp Vourliotes. Daar sluiten we de dag af in de taverne naast de waterbron van het dorp.
Hoogteverschil: 300 m – 600 m – 320 m
Wandeluren: 4 uur

Dag 5 Vrij ter besteding

Dag 6Kokkari- Vourliotes - Manolates – Platanakia

Vandaag gaat de wandeling dwars over de noordelijke hellingen van het Ambelos-gebergte. Dit gebergte staat bekend vanwege de vele wijngaarden met muskaatdruiven. We lopen dwars door de zogeheten nachtegalenvallei, die bekend staat om zijn overweldigende natuur. Al stijgend verlaten we het dorp Kokkari en komen we uit op een zandweg en na enige tijd beklimmen we een oud stenen pad dat in het dorp Vourliotes uitkomt dat op een hoogte van 400 meter ligt. Lopend door de pittoreske straatjes met kleurrijke huizen eindigen we op het gezellige dorpsplein alwaar we een koffie of een sapje kunnen bestellen. Na de stop vervolgen we onze route en zullen we beekjes oversteken en oude paden naar het kunstenaarsdorp Manolates volgen. Hier zullen we bij taverne Loukas stoppen voor een lunch, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het groene dal en de achterliggende zee. Hierna vervolgen we onze weg door het dorp en bewandelen we paden door de Nachtegalenvallei totdat we ons eindpunt bij Platanakia bereiken.
Hoogteverschil: 75 m – 320 m - 150 m - 420 m – zeeniveau
Wandeluren: 4

Dag 7Kastania - Kosmadei – Nikoloudes - Potami

De bus brengt ons naar het bergdorp Kastania, dat we via de zuidkant bereiken. Kastania ligt tegen de berghelling van het Kerkis-gebergte dat de hoogste berg van het eiland is. We lopen dwars door het dorp en komen uit op een zandweg. Na enige tijd komen we bij het steile en smalle pad dat ons omhoog voert in de richting van het dorp Kosmadei. Onderweg genieten we van het prachtige uitzicht. Kosmadei ligt op een hoogte van 600 meter en daar zullen we een pauze houden om koffie te drinken. We vervolgen onze weg via een bebost gebied naar het dorpje Nikoloudes, waar de oudste plataan van Samos staat. Verder afdalend over smalle paden, bereiken we het kleine dorpje Tsourlei, een plek dat op de meeste kaarten niet terug te vinden is. Dit gedeelte van het eiland wordt maar door weinigen bezocht. We beginnen hierna aan het laatste stuk van onze wandeling en bereiken Potami, waar we deze wandelweek met een maaltijd zullen afsluiten.
Hoogteverschil: 335 m - 600 m - zeeniveau
Wandelduur: 4

Dag 8Transfer

Transfer naar de luchthaven voor uw terugreis naar Nederland of naar een van de vakantiewoningen uit ons aanbod op Samos voor een verlenging.

20 Apr '204 Mei '2018 Mei '201 Jun '2015 Jun '2031 Aug '2014 Sep '2028 Sep '2012 Okt '20
Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124 Beschikbaar € 124
prijs Reguliere prijs
prijs Op aanvraag
prijs Aanbieding
Vol
Volledige voorwaarden wandelen

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Samos boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord