Mama Mia!

Skopelos

Skópelos is synoniem aan een prachtige natuur en mooie stranden. Geen wonder dat dit eiland het decor vormde voor Mamma Mia! Een romantische film waarin dochter Sophie op zoek gaat naar haar vader die zij wil leren kennen voordat zij in het huwelijksbootje stapt. Moeder Donna geeft over de identiteit van haar vader echter niets vrij.

  • mamma mia!, skopelos, griekenland
  • mamma mia!, skopelos, griekenland
  • mamma mia!, skopelos, griekenland
  • mamma mia!, skopelos, griekenland
  • mamma mia!, skopelos, griekenland
/

Als Sophie in het dagboek van haar moeder leest dat drie mannen haar vader kunnen zijn, besluit zij ze alle drie uit te nodigen voor haar bruiloft. In de tijd die daarop volgt, herleven niet alleen oude romances, maar bloeit er tevens een nieuwe liefde op…

In 2007 zijn er op diverse locaties op Skópelos scènes opgenomen. De meest bekende scène is de trouwplechtigheid bij het kerkje Ágios Ioánnis. Hiernaast komen onder andere het strand van Kastáni, Agnóntas, Miliá en Glistéri in beeld. Ook is er een deel van de film opgenomen in het pittoreske haventje van Damouchari in Pílion.

De Ágios Ioánnis-kerk

Bij het gelijknamige strand rijst in zee een enorme rots op met daarbovenop de kapel van Ágios Ioánnis. Er wordt verteld dat een visser uit het dorp Glóssa meerdere keren een onverklaarbare gloed op de top van de rots zag. Hij besteedde hier geen aandacht aan totdat een vrouw hem in zijn droom vertelde dat hij zich samen met de inwoners van het dorp naar de top moest begeven. Hier zou een bijzondere icoon te vinden zijn. De volgende dag kwamen de inwoners samen en de visser vertelde over zijn droom. Vervolgens hakten zij traptreden in de rots. Op de top vonden zij de icoon van Ágios Ioánnis en verplaatsen deze naar een nabijgelegen kapel. De volgende dag ontdekten de inwoners dat de icoon zich niet meer in de kapel bevond, maar opnieuw op de top van de rots stond. Daarom besloten zij op deze plek een kerk te bouwen. Dit was immers de plek waar de icoon wenste te zijn.

De Ágios Ioánnis-kerk is circa 7 kilometer ten oosten van Glóssa gelegen. De route leidt langs de 106 gekerfde traptreden en als er ergens sprake is van adembenemend uitzicht, dan is dat boven bij de kapel. Hier kijkt u uit over de kust van Skópelos en buureiland Alónissos. De kleine kerk viert zijn naamdag jaarlijks op 29 augustus.

op de kaart

Accommodaties op Skopelos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten