Terug naar Thassos
Home > Thassos > Bezienswaardigheden Thassos

Bezienswaardigheden Thassos

Bij uw aankomst over zee zal de prachtig turkooisgekleurde ze u opvallen. Bij een stap op het eiland komen de mooiste kleuren u tegemoet. Schitterende stranden en baaien omzomen het bergachtige landschap, wat maakt dat hier heerlijk gezwommen maar ook gewandeld kan worden. Als u meer te weten wilt komen over Thassos, is een bezoek aan het klooster of een van de musea zeker aan te raden.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Klooster Archangelos Michali

Aan de zuidkust van Thassos, boven op de klif, bevindt zich het klooster Archangelos Michali. Dit klooster dateert uit de 18e eeuw en is het grootste en bekendste klooster op Thassos.

Lees meer

Lagune van Giola

In het zuiden ligt direct aan zee een kleine ronde inham, omringd door rotsen. Dit is het natuurlijke zwembad Giola, in het gebied van Astris. Op dit stukje van Thassos heeft Moeder Natuur erg haar best gedaan. Of was het toch de god Zeus die dit zwembad maakte, voor zijn dochter Aphrodite?

Lees meer

Musea

Thassos kent drie folkloristische musea. Hier krijgt men een indruk over het leven van de bewoners zoals zij dit vroeger deden.

Lees meer

Eindeloos ronddwalen over het eiland

Als u denkt dat u alles al heeft gezien, gaan we nog gewoon door met het influisteren van mooie plaatsen op Thassos. De westkust houden we voor gezien en gaan verder met het authentieke deel van het eiland.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Thassos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten