Terug naar West-Kreta
Home > West-Kreta > De dorpen van West-Kreta

De dorpen van West-Kreta

West-Kreta heeft enkele indrukwekkende dorpen die zeker een bezoekje waard zijn. Naast natuurlijk het bekende Chania-stad liggen in het achterland de wat rustigere dorpen. Uitermate geschikt om per voet te ontdekken en wandelaars kunnen hier dan ook hun hart ophalen.

1. Agia Marina

Het dorp Agia Marina ligt ongeveer 8 kilometer ten westen van de Venetiaanse havenstad Chania-stad. Het dorp heeft veel winkels, minimarkten, terrassen en restaurants.

Bekijk

2. Kamisiana

Het dorp Kamisiana op West-Kreta heeft een authentiek karakter en de rust vormt hier de boventoon. Het dorp heeft een langgerekte kuststrook met enkele tavernes.

Bekijk

3. Kalives

Het dorp Kalives op West-Kreta ligt ten oosten van Chania-stad en bevindt zich in het groenste gebied van Kreta. Het dorp is een goede combinatie van levendige gezelligheid en authenticiteit.

Bekijk

4. Vamos

Het traditionele dorp Vamos op West-Kreta ligt enkele kilometers landinwaarts. Het dorp kent een rijke geschiedenis en dat proef je bij het bezoeken.

Bekijk

5. Chania

Chania-stad is ongetwijfeld de mooiste stad van het eiland, zo niet van Griekenland. De Venetiaanse invloeden zijn nog duidelijk zichtbaar.

Bekijk

6. Paleochora

Het is de moeite waard om de zeventig kilometer lange, bochtige weg naar het zuiden te nemen voor een bezoek aan Paleochóra. Het dorp en de stranden waren ooit bevolkt door hippies, maar tegenwoordig is iedereen er even welkom.

Bekijk

7. Gerani

Gerani is rustig gelegen aan de noordkust van West-Kreta. De plaats heeft een aantal minimarkten, tavernes en cafés en er is een goede busverbinding met Chania en de omliggende dorpen.

Bekijk

8. Kefalas

Het authentieke dorp Kefalas is gelegen tussen Chania en Rethymnon. Een van de mooiste dorpen in de regio volgens velen en we sluiten ons daar graag bij aan.

Bekijk

9. Kournas

Bij velen bekend om het enige natuurlijke zoetwatermeer op Kreta, gelegen tussen Chania en Rethymnon. Het dorp Kournas zelf ademt een authentieke atmosfeer die het de moeite van het bezoeken meer dan waard maakt.

Bekijk

10. Livadia

Ruige schoonheid en een traditionele levensstijl kenmerken het rustig gelegen dorp Livadia. Even weg van alles te midden van adembenemende natuur.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op West-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten