Terug naar Zakynthos
Home > Zakynthos > De stranden van Zakynthos

De stranden van Zakynthos

Zakynthos kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekenden, weer andere geven je het idee alleen op de wereld te zijn.

Ga direct naar de interactieve kaart

Agios Nikolaos

Het noorden is veel minder bekend en daardoor minder druk dan het zuiden. De kustlijn is er niet minder om. In dit deel van Zakynthos liggen tevens de prachtige Blue Caves. Een dagtrip naar het noorden kan dan ook goed gecombineerd worden met een bezoek aan dit dorp. Enkele tavernes hebben zich aan de kustlijn verzameld. Voor de kust ligt het gelijknamige eiland, dat overigens onbewoond is.

Xigia Beach

Het beeld van dit strand is prachtig. Als u er bent, zult u echter rekening moeten houden met de geur dit het water heeft. Hier stroomt vanuit de rotsen een sterk zwavelhoudende straal water de zee in. Dit zou goed zijn voor diverse kwalen zoals artritis, reuma en psoriasis. Bovendien bevat het een hoog gehalte collageen wat de rimpels tegengaat. Het levert dus beslist wat op, maar de stank moet hiervoor worden getrotseerd.

Alykes

Aan de oostkust is het redelijk vlak en pas verder landinwaarts rijzen de bergen de hoogte in. Met het groene achterland in de rug, strekt de kustlijn zich uit. Het dorpse karakter van Alykes maakt dat het hier goed toeven is. De langzaam in zee aflopende bodem en de helder witte zandstranden vormen een ideale plek voor de vakantieganger.

Porto Zoro

Dit is een van de vele mooie stranden van Vasilikos. Wat valt er meer te zeggen dan dat ook dit een prachtig zandstrand is. Minder druk dan Banana Beach en zeker zo mooi.

Ionio

Aan de westkust van het schiereiland Vasilikos is het een aaneenschakeling van de mooiste stranden. Er zijn er feitelijk teveel om op te noemen. Ionio willen we toch onder de aandacht brengen. Het zandstrand van Ionio is te mooi voor woorden. Langgerekt en slechts op een enkele plek met parasols en ligbedden.

Agios Nikolaos

Het tweede Agios Nikolaos ligt in het zuiden van het eiland. Aan de zuidpunt van het schiereiland van Vasilikos bevindt zich het strand van Agios Nikolaos. Dit strand is, voornamelijk tot half juni, minder druk dan het in de buurt gelegen Banana Beach en het is zeker zo mooi. In de zomermaanden worden er watersporten georganiseerd en wordt er muziek gedraaid. Het fijne zandstrand strekt zich uit en u kunt hier kiezen om een bedje met een parasol te huren of met uw matje en handdoek zelf een plekje te zoeken.

Gerakas

Het Gerakas strand is ook een van de stranden aan de baai van Laganas. Het uitzicht op het schildpaddeneiland Marathonissi is hier groots. Prachtig lang zandstrand dat vanuit Vasilikos goed bereikbaar is. Ook hier op sommige plekken soms een afzetting vanwege de eieren van de Caretta Caretta. Het is langgerekt en op sommige plaatsen staan parasols en ligbedjes. Andere delen zijn bestemd voor hen die hun eigen handdoek meebrengen. Maar genieten is het sowieso.

Dafni Beach

Dit is een van de stranden aan de baai van Laganas. Het geniet niet alleen de voorkeur van menselijk vrouwelijk schoon, maar ook de schildpadvrouwtjes van de Caretta Caretta kiezen voor dit strand. Alleen leggen zij hier hun eieren en komen er jaarlijks honderden schildpadjes uit hun ei gekropen. In het broedseizoen zijn bepaalde stukken van het strand of niet toegankelijk of er staan een soort van kooien om de plekken waar de eieren gesignaleerd zijn te beschermen. Het is zeker een van de mooiste stranden van Zakynthos.

Agios Sostis

Ook in de baai van Laganas gelegen is het strand van Agios Sostis. Minder druk dan het eerder genoemde strand en wat meer voor families dan dat van Laganas waar vooral jongelui de baai bezetten. Voor de kust ligt een eilandje met de gelijknamige naam. Dit is prive eigendom maar is wel te bezoeken. Een lange houten brug leidt hier naar toe en voor € 5,- mag u het eiland betreden. Dit is inclusief een consumptie in de bar die op het eiland is, de Cameo Club. Neem uw zwemspullen mee want er is een klein strandje waar het idyllisch zwemmen is. Het feest begint pas echt als het donker is en gaat tot in de late uurtjes door. Overdag is het aangenaam vertoeven.

Keri

Met Keri wordt het schiereiland aangeduid dat zich in het zuidwesten van het eiland Zakynthos bevindt. Feitelijk is Keri het bergdorp. Indien we spreken over het strand van Keri dan is dit het strand aan de baai bij Limni Keriou. Het ligt in het verlengde van Agios Sostis en strekt zich uit langs het kustplaatsje met tavernes en terrasjes. Het is hier veel minder druk dan in de bekende plaatsen in dezelfde baai. Het dorp heeft een gemoedelijk karakter en de tavernes serveren een goede maaltijd.

Marathias

Helemaal op het uiterste puntje van de baai van Laganas bevindt zich het prachtige strand van Marathias. Strandschoentjes zijn hier wel gewenst. Door de kiezels is het water hier glashelder en ook snorkelen kan hier goed. Het valt in het gebied dat beschermd is door het Nationale Marine Park.

Marathonissi

Dit strand is alleen per boot bereikbaar. Het is het strand van een van de twee eilanden in de baai van Laganas en staat ook bekend als schildpaddeneiland. Het is dan ook niet verwonderlijk te noemen dat de Caretta Caretta tijdens een tocht naar Marathonissi toe regelmatig wordt gespot en dat de vrouwtjes ‘s nachts aan land gaan om hun eieren te leggen. Het prachtige zand is zelfs vanaf de overkant al goed te zien en schittert u tegemoet.

Porto Vromi

Kleine baai aan de westkust van Zakynthos. Een diepe inham met lichtblauw water. Het is een van de weinige stranden van de westkust die over land t bereiken zijn. Een prachtige kleine baai met dito strand. Van hier vertrekken de kleine boten naar het strand van Navagio.

Navagio Beach (shipwreck)

Navagio Beach is niet voor niets het meest gefotografeerde strand van Griekenland. Het perfecte plaatje van krijtwitte rotsen en een azuurblauwe zee zorgen voor veel vakantiekiekjes met een verhaal. Het aangespoelde schip is hier slechts een bijzondere bijzaak. Het ligt er sinds enkele tientallen jaren en de rode roestkleur steekt mooi af tegen het witte zand. Dit strand is alleen over zee bereikbaar. Wilt u er alleen een foto van maken dan kan dat vanaf de uitkijkpost boven op de klif.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten