Een Griekse avond

Onlangs zijn we met het team op bedrijfsuitje geweest, geheel in Griekse stijl, bij het Kook College in Wijchen. De goede recepten, de gezellige sfeer, de mooie omgeving en het heerlijke eten, waren de perfecte ingrediënten voor een leuke avond!

Bij aankomst werden we enthousiast ontvangen door Noor en Joost, onze gastheren van de avond. We wisten nog niet wat ons te wachten stond, maar al snel vertelden ze dat we Griekse gerechten gingen maken. Na een kleine uitleg over de recepten en het keukengerei werden de groepjes gemaakt en kon iedereen aan de slag.

Uit alle hoeken kwamen heerlijke geuren ons tegemoet. Het was een gezellige chaos en iedereen deed zijn best om er wat lekkers van te maken. Ondertussen kregen we een heerlijk drankje van Joost en Noor en werd het eten af en toe alvast voorgeproefd. Na een uurtje mochten we aan tafel voor het voorgerecht dat bestond uit garides saganaki, garnalen in een romige saus met feta. Een lekker klein voorgerechtje uit de oven, dat iedereen enthousiast wist te maken. De koks van hoofdgerechten waren nu aan de beurt. In Griekenland is het gebruikelijk om in een restaurant meerdere gerechten te bestellen en met z'n allen te delen, dus ook wij hadden de keuze uit verschillende Griekse lekkernijen. We hadden de keuzen uit moussaka, stifado en giouvétsi waarbij ook tzatziki, gigantes en een Griekse salade werden geserveerd.

Het zou echter geen compleet diner zijn als niet ook nog een heerlijk Grieks toetje op tafel zou komen. De baklava en de citroenijs zetten de puntjes op de i en na het eten konden we nog even Grieks natafelen. Mede dankzij Joost en Noor, de heerlijke recepten en de gezellige sfeer was het een complete en inspirerende avond. Na afloop werden alle recepten nog even goed bestudeerd en met elkaar gedeeld, zodat we vaker de Griekse keuken in kunnen duiken.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten