Top 5 bijzondere bezienswaardigheden van Conny

Door de jaren heen heb ik veel plekken in Griekenland bezocht en keer op keer word ik verrast door de veelzijdigheid van het land. Ik ben een groot fan van alles wat dit land te bieden heeft. Wilt u weten wat mijn top 5 is? Ik deel het graag met u!

5. De opgravingen van Messíni

Nog niet zo bekende, maar wel indrukwekkende vondsten zijn de opgravingen van de oude stad Messíni op de Peloponnesos. Men vond hier onder andere een fontein, openbare gebouwen, een theater, huizen en een stadion met gymnasion. Deze stad is nooit vernietigd en is nog goed bewaard gebleven door de jaren heen. Erg bijzonder om te zien hoe duizenden jaren geleden de Grieken hier hun leven leidden.

Ontdek meer over Messíni

4. De Agia Panagia-kerk op Tinos

Griekenland kent vele prachtige kerken in alle soorten en maten, maar de Agia Panagia-kerk op Tinos spant de troon. Jaarlijks maken velen bedevaarders de tocht naar de kerk op hun knieën en ontvangen zij volgens de legende de genezende krachten van de heilige Maagd Maria. De kerk is echter niet alleen bijzonder vanwege de religieuze waarde, maar ook door het imposante gebouw, de bijbehorende kapellen, het binnenplein en de enorme trappartij.

Lees meer over de legende

3. De oude stad Chania

Venetiaanse huizen, smalle straatjes en een levendige oude haven kenmerken de oude stad Chania. Voor de cultuurliefhebber is het oude centrum van de stad een bezienswaardigheid op zichzelf. De diverse overheersers hebben hun sporen achtergelaten in de verschillende bouwstijlen die zorgen voor een bijzondere sfeer. Vooral uit het Venetiaanse tijdperk zijn nog veel monumenten overgebleven. Daarnaast is hier in elke hoek van de stad de Kretenzische gezelligheid te proeven en is het goed toeven op de verschillende terrassen aan de oude haven en in de levendige straten.

Lees meer over Chania

2. De Meteora-kloosters

Verblijft u in Epiros of Pilion, dan is een bezoek aan de Meteora-kloosters beslist een aanrader. Zo’n 700 jaar geleden werden in de buurt van het dorp Kalambaka kloosters gebouwd op de enorme rotsklompen in de vallei. Het is werkelijk wonderbaarlijk hoe men vroeger op deze hoogtes dit soort indrukwekkende bouwwerken heeft kunnen realiseren. Het is een hele klim naar boven, maar eenmaal aangekomen is er genoeg te zien en met name het uitzicht over Kastraki is adembenemend.

Ontdek meer

1. Palea Epidavros

De Pelopónessos wordt ook wel gezien als de culturele schatkamer van Griekenland en Palea Epidavros is hier een groot onderdeel van. Hier kunt u onder andere het grootste amfitheater van Griekenland bezoeken waar men ieder gefluisterd woord kan verstaan en net voor de kust duikt u letterlijk in de geschiedenis naar de oude gezonken stad waar restanten hiervan te zien zijn. Bovenop de berg prijkt de tempel van Artemis en in het dorp zijn ook enkele graftombes te vinden uit de Myceense tijd. Genoeg te ontdekken!

Meer over Palea Epidavros

Deel met vrienden of reisgenoten