Top 5 hoogtepunten op Kefalonia

Iedere bloem en plant op Kefalonia heeft zijn eigen bloeiseizoen. Daardoor is dit eiland steeds een kleurenpalet. Wilde bloemen bieden een schitterend schouwspel aan kleuren en geuren. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het Aenos gebergte, met als hoogtepunt de top van 1628 meter. Hieronder hebben wij van alle bijzondere bezienswaardigheden toch een top 5 weten samen te stellen.

5. Spasmata

Een van de vele mooie stranden op Kefalonia is Spasmata. Vanaf dit strand kijk je uit op het White rocks strand dat alleen per boot bereikbaar is. De kliffen zijn waanzinnig mooi. Ook kun je hier met een beetje geluk de eieren van de caretta caretta schildpad vinden. Deze kun je met een beetje geluk ook eens zien uitkomen en dat is een unieke ervaring.

4. Aenos

Het Aenos National Park heeft als hoogtepunt de Aenos berg zelf. Deze is 1628 meter hoog. Vanaf de top heb je fantastisch uitzicht over heel Kefalonia, het vaste land en op heldere dagen kun je ook het buureiland Zakynthos goed zien. Tijdens een wandeling naar de top zal het geluid van de berggeiten de stilte onderbreken en het uitzicht onderweg is letterlijk adembenemend!

3. Petani

Een van de andere mooie stranden op Kefalonia is Petani. Dit strand bevindt zich in het noorden van het schiereiland Paliki. Wanneer je aan komt rijden, kun je de baai van bovenaf bewonderen. De zee kleurt hier diverse tinten blauw en de statige rotsen steken hoog uit boven het water. Een mooi contrast dat vele mooie plaatjes oplevert.

2. Vuurtoren van Aghi Theodori

Een van de meest romantische plekken op het eiland om van een zonsondergang te genieten, is bij de vuurtoren net buiten Argostoli. Vanaf hier kunt u ook een mooie wandeling maken langs de kust richting Argostoli. Onderweg komt u prachtige bomen, bloemen en planten tegen. Daarnaast wandelt u langs het monument voor de gesneuvelde Italiaanse soldaten.

1. Agios Gerasimos

Een absolute aanrader is de viering van de sterfdag van de beschermheilige van het eiland, Agios Gerasimos. Op 16 augustus wordt hij herdacht en wordt zijn kist vanuit het kleine klooster naar het naastgelegen grote klooster gebracht. De kist van Agios Gerasimos wordt op een altaar in het klooster geplaatst en men gelooft dat het voorspoed en gezondheid brengt als je zijn voeten kust. Nadat dit ritueel door alle aanwezigen voltooid is, wordt de kist door monniken, gevolgd door priesters, het klooster uitgedragen en in een stoet loopt men naar de heilige boom iets verder op. Men gelooft dat wanneer je de kist over je heen laat tillen, dit je geneest van alle ziektes en je dus weer gezond wordt.

Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten