5 minder bekende bezienswaardigheden op Kefalonia

U hoeft maar een reisgids over Kefalonia open te slaan en het oog valt op bekende bezienswaardigheden zoals het meer van Melissani, de Drogarati grot en het schilderachtige Assos. Sander begaf zich daarom buiten de gebaande paden en ging op zoek naar andere bijzondere plaatsen.

5. Scheepvaartmuseum

Dit kleine museum net iets buiten Sami is echt een juweeltje. Sotiris Markatos stelt hier zijn zelfgemaakte scheepsmaquettes ten toon en leidt de bezoekers in eigen persoon rond. Met veel passie brengt hij hier de Griekse scheepvaartgeschiedenis tot leven en u zult versteld staan van zijn grote kennis en oog voor detail, zelfs de miniatuur motor van een van zijn schepen werkt! In Nederland is dit museum op televisie te zien geweest in de documentaire ‘Dwars door de Middellandse Zee’.

Meer over dit museum

4. Aenos-gebergte

Het Aenos-gebergte maakt samen met de berg Roudi deel uit van het Nationale Park Aenos. Het staat bekend om de rijke flora en fauna en werd door de Venetianen ook wel ‘Zwarte Berg’ genoemd vanwege het bos met de zeldzame zwarte sparren. De top, Megas Soros, is 1628 meter hoog en biedt een fantastisch uitzicht over heel Kefalonia. Op heldere dagen kunt u zelfs Zakynthos, Ithaki en Lefkas zien liggen. Er heerst hier een idyllische rust die hoogstens wordt onderbroken door het gemekker van een enkele berggeit.

Meer over dit gebergte

3. Petani

Dit unieke strand bevindt zich aan de westkust van het schiereiland Paliki en wordt wel eens het kleine broertje van Mirtos genoemd. Wanneer je aan komt rijden, kun je de baai van bovenaf bewonderen. De zee kleurt hier diverse tinten blauw en de statige rotsen steken hoog uit boven het water. In de omgeving van het strand liggen enkele zoetwaterbronnen waarvan het water hier in zee uitkomt. De mythologie wil dat nimfen hier hun kleding kwamen wassen.

Bekijk andere stranden op Kefalonia

2. Agios-Giorgos kasteel

Dit kasteel ligt op een heuvel aan de rand van het dorpje Kastro, net iets buiten Argostoli. Hier bevond zich ooit de hoofdstad van Kefalonia totdat de Venetianen deze in 1757 naar Argostoli verplaatsten. De imposante buitenmuren met een lengte van 600 meter zijn nog goed zichtbaar en u heeft hier een adembenemend uitzicht over het zuidwestelijke gedeelte van Kefalonia. Eveneens de moeite waard is de Evangelistra-kerk bij de ingang van het dorp. Deze is gebouwd in de karakteristiek barokstijl van de Ionische eilanden.

Lees verder over dit kasteel

1. Agios Gerasimos

Een absolute aanrader is de viering van de sterfdag van de beschermheilige van het eiland, Agios Gerasimos. Op 16 augustus wordt hij herdacht en wordt zijn kist vanuit het kleine klooster naar het naastgelegen grote klooster gebracht. De kist van Agios Gerasimos wordt op een altaar in het klooster geplaatst en men gelooft dat het voorspoed en gezondheid brengt als je zijn voeten kust. Nadat dit ritueel door alle aanwezigen voltooid is, wordt de kist door monniken, gevolgd door priesters, het klooster uitgedragen en in een stoet loopt men naar de heilige boom iets verder op. Men gelooft dat wanneer je de kist over je heen laat tillen, dit je geneest van alle ziektes en je dus weer gezond wordt.

Meer over dit klooster
Bekijk onze vakanties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten