Autorondreis Peloponnesos

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

In samenwerking met Doufexis Travel hebben wij een autorondreis samengesteld. Met het onderstaande voorstel hebben wij gemeend in een redelijk korte tijd zoveel mogelijk interessante hoogtepunten van de Peloponnesos te bezoeken. De hotelovernachtingen zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet. Daarbij is het ontbijt inbegrepen.

8 dagen voor € 749 p.p.

 • Koroni
 • Koroni
 • Methoni
 • Methoni
 • Olympia
 • Olympia
 • Olympia
 • Kanaal van Korinthos
 • Mycene
 • Mycene
 • Epidavros
 • Epidavros
 • Nafplion
 • Nafplion
 • Nafplion
 • Monemvasia
 • Monemvasia
 • Sparta
 • Mistras
 • Mistras
/

Autorondreis Peloponnesos

Dag 1Aankomst in Kalamata

Vandaag is de start van uw autorondreis. U neemt de door u gekozen huurauto in ontvangst en rijdt naar uw accommodatie in Kalamata, waar u uw eerste overnachting heeft. Gezien de aankomsttijd heeft u nog voldoende tijd om de stad te verkennen.

Dag 2Kalamata — Koroni — Methoni — Olympia

(Circa 136 kilometer)

Na het ontbijt gaat de tocht, eventueel via Messini, Koroni, Methoni, Pylos en Chora naar Olympia. Daar vindt u de opgravingen van de tempel van Olympia. Hoofdgod Zeus kwam zo nu en dan naar deze plaats om zich te laten aanbidden. Zo ontdekte men bij het opgraven hier de restanten van een enorme tempel ter verering van Zeus. Op deze plek werden 3000 jaar geleden de eerste Olympische Spelen gehouden. De Olympische vlam wordt hier nog steeds bij elke Olympische Spelen ontstoken. Overnachting in Olympia.

Dag 3Olympia — Langadia — Karkalou — Dimitsana — Stemnitsa — Langadia

(Circa 120 kilometer)

De Fly Drive vertrekt in oostelijke richting, waarbij we Langadia passeren. Hier kunt u een bezoek brengen aan Dimitsana. Dimitsana is een schilderachtig dorp met pittoreske straatjes. Enkele geestelijk leiders uit de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog kwamen hier vandaan. Vervolgens leidt de weg naar het volgende Arcadische dorp Stemnitsa. De bewoners hebben zich van oudsher gespecialiseerd in het smeden van goud en zilver. Vervolgens gaat de route terug naar Langadia. Ook dit is een Arcadisch bergdorp dat tegen de heuvels is gebouwd met een prachtig uitzicht over het dal. Overnachting in Langadia.

Dag 4Langadia — Kalavrita

(Circa 90 kilometer)

Vandaag bezoek aan het klooster van Kernitsa. Het is gebouwd op de top van een rots met prachtig uitzicht. Daarna door naar de Grot van de Meren, met een lengte van twee kilometer. De weg vervolgt naar het klooster Agia Lavra bij het dorp Kalavrita, een bedevaartsoord voor de Grieken. Om nog een ander feit bezoeken Grieken deze kerk met stille eerbied. In 1943 heeft het Duitse leger dit klooster zwaar beschadigd en alle mannen van Kalavrita vermoord als represaille voor sabotagedaden van Griekse partizanen. In de winter is het dorp een wintersportplaats. Aan de andere kant van het dorp ligt het veel oudere klooster Mega Spilaeon, dat Grote Grot betekent. Hier is een icoon die genezende krachten heeft. Tevens loopt hier een van de mooiste spoorwegen van Europa, van Kalavrita naar Diakofto. Kalavrita is de plaats waar u overnacht.

Dag 5Kalavrita — Kanaal van Korinthos — Loutraki

(Circa 140 kilometer)

Vanuit Kalavrita rijdt u richting Korinthos, waar u de afslag naar Nemea kunt nemen. Hier staat een tempel ter ere van Zeus. Volgens de mythologie heeft de halfgod Hercules of Herakles hier een van zijn twaalf opdrachten uitgevoerd. Daarna kunt u eerst de oude stad Korinthos bekijken en natuurlijk vervolgens het beroemde Kanaal van Korinthos. Dag vijf van uw Fly Drive reis eindigt u in Loutraki. Hier zult u de nacht doorbrengen.

Dag 6Loutraki — Mycene — Epidavros — Nafplion

(Circa 110 kilometer)

Vandaag gaan we naar Mycene, ook wel Mikines genoemd. Daarna via Nafplion naar Epidavros. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, maar bovenal is de sfeer zeer aangenaam. De vele, gezellige terrasjes en (vis)tavernes in smalle straatjes, die als een labyrint door de stad heenlopen, zijn zeer uitnodigend. Epidavros is beroemd om zijn openluchttheater. Dit wonder van akoestisch vernuft mag niemand missen. Het is 2200 jaar geleden gebouwd. Het bood plaats aan 12.000 personen die allemaal zelfs de gefluisterde woorden van het toneel konden verstaan. Tegenwoordig wordt er ’s zomers nog steeds een aantal voorstellingen en optredens gehouden. Overnachting in Nafplion.

Dag 7Nafplion — Momemvasia — Githion

(Circa 270 kilometer)

De Fly Drive brengt u vandaag vanuit Nafplion naar het zuiden. Aan de kust van de provincie Lakonia ligt het oude Monemvasia, dat ooit een Byzantijns en Venetiaans handels¬bolwerk was. Het bijzondere van deze stad is dat veel huidige inwoners, ruïnes van honderden jaren oud in de oude stijl opgebouwd hebben als woning voor zichzelf. Een levendig middeleeuws stadje dus, bewoond door 21e eeuwse mensen. U steekt het schiereiland Lakonia over om de havenstad Githion te bereiken. In Githion is tevens uw overnachting.

Dag 8Githion — Sparta — Mistras — Kalamata of plaats van verlenging in Messinia

(Circa 100/130 kilometer)

Deze dag kunt u, na het verlaten van Githion, kiezen wat u in welk tempo wilt zien. Als u richting het Taïgetos-gebergte rijdt van Githion naar het noorden, kunt u onderweg Sparti bezoeken. Het oude Sparti is beroemd en heeft een rijke mythologie en historie. Bij Sparti ligt tevens Mistras, een ruïnestad uit de Byzantijnse tijd. Mocht u besluiten de kustweg te nemen, dan liggen de Grot van Dirou en de stad Areopolis op de route. Overnachting in de door u uitgekozen vakantiewoning uit ons aanbod.

Iedere maandag
21 juni t/m 5 jul
12 jul t/m 30 aug
6 sept t/m 27 sep
Standaard
€ 749
€ 799
€ 749
Premium
€ 959
€ 1009
€ 959
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. Indien u kiest voor de premium klasse hotels, dan kan het zijn dat de route iets moet worden aangepast. Zo kan het zijn dat Langadia wordt vervangen door een van de andere Arcadische dorpen Dimitsana. Loutraki wordt dan vervangen door Nafplion. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Chevrolet Matiz of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Exclusief € 30 boekingskosten en verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking (max. 9 personen) en SGR garantie van € 5 per persoon
• Prijs zijn per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers inclusief ontbijt.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Voorwaarden autohuur zie prijzen autohuur.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Bovenstaande prijzen zijn exclusief de bootovertocht en eventuele van toepassing zijnde aflever-/ophaalkosten van de auto.
• Indien de auto opgehaald wordt in Kalamata en ingeleverd in Gythion (overtocht naar Kythira) bedragen de drop off kosten € 80,-. Indien de auto wordt ingeleverd in Neapoli bedragen de drop off kosten € 150 -. Vertrekhaven afhankelijk van vaarschema.

• Telefonische hostess service gedurende uw vakantie
• Digitale routekaart en bezienswaardighedenbeschrijving

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten