Wandelen op Kefalonia

Kefalonia is één brok natuur en mooie uitzichten. Onder begeleiding van een ervaren, Engelstalige gids kunt u genieten van een energiek wandelarrangement over onder andere de kalderimi’s, traditionele ezelpaden, van Kefaloniá, door de gevarieerde natuur van het eiland.

  • Palia Vlachata
/

Wandelen op Kefalonia

Dag 1 | ZondagDe oude dorpen rond Sami

Vandaag starten we in de buurt van het dorp Poulata. In de schaduw lopen we eerst over een zandweg en dan een pad naar de ruïnes van Vlachata. Dit dorp werd door de aardbeving in 1953 verwoest, maar komt ieder jaar in augustus weer tot leven tijdens het Sasistra-festival. We zien hier nog de overblijfselen van verschillende huizen, een kerk en de dorpsschool. Nadat de gids u meer heeft verteld over het leven in vroegere tijden wandelen we via het oude dorp Livathinata naar het oude Poulata, een van de grotere dorpen in de omgeving voordat het na de grote aardbeving in 1953 werd verlaten. De kerk van het dorp bleef overeind en vormt een prachtig voorbeeld van de lokale architectuur. We vervolgen onze weg door het nieuwe Poulata om onze tocht te eindigen bij het punt waar we vanochtend gestart zijn.
Hoogteverschil: 190 m
Wandeluren: 4

Dag 2 | MaandagTop Aenos gebergte

De wandeling begint hoog op het Aenos gebergte, in het bos, vlak bij het informatiecentrum van het Nationaal Park. Het Aenos gebergte is met haar 1628 meter de hoogste berg van het eiland. Het pad begint op een hoogte van 1360 m en het grootste deel van onze route van vandaag ligt in de schaduw. We wandelen door het unieke bos van de zeldzame zwarte sparren, ook wel Kefalonia sparren genoemd. Afhankelijk van het seizoen zien we vogels, vlinders, paddenstoelen en wilde bloemen, waaronder de zeldzame ‘Viola Kefalonia’. Na ongeveer 2 kilometer zien we aan onze rechterhand Zakynthos liggen. Nadat we de top ‘Mega Soros’ bereiken, vervolgen we onze weg over de bergrichel. Hier zien we het grootste deel van het eiland liggen en kunnen we ook de eilanden Ithaki, Lefkas en Zakynthos zien, en zelfs het vaste land van Griekenland. Na ongeveer 1,5 uur keren we terug naar het begin van het pad om de wandeling op hetzelfde punt te eindigen als waar we vandaag gestart zijn.
Hoogteverschil: 380 m
Wandeluren: 4 tot 5

Dag 3 | WoensdagSami - Acropolis – Koulourata - de 7 watermolens

De wandeling van vandaag start vanaf het plein in Sami. Via een bebost gebied wandelen we naar de oude Acropolis van Sami, ‘Kyatis’, met een geweldig uitzicht op de omliggende bergen en dorpen. Hier ziet u onder andere delen van de muren van het fort, het oude Agioi Fanentes-klooster en de eeuwenoude muurschilderingen van de Agios Nikolaos-kerk. Vervolgens dalen we af richting het dorp Koulourata terwijl we onderweg genieten van het uitzicht over de baai en de vallei van Sami. Vervolgens wandelen we in de schaduw van cipressen en eikenbomen langs een kloof met een kleine rivier. Hier zien we de overblijfselen van oude watermolens en stenen bruggen omringd door weelderige groen en wilde bloemen. Onze wandeling eindigt bij de brug aan de hoofdweg.
Hoogteverschil: 250 m
Wandeluren: 4


Prijzen*

30 aug
13 sep
27 sep
11 okt
Per persoon
€ 75
€ 75
€ 75
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Kefalonia boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• * Bij verblijf in een accommodatie in Poros of Lixouri geldt een meerprijs van € 150,- per persoon.
• Begeleiding door ervaren Engelstalige gids.
• Prijs is per persoon, inclusief 3 wandeldagen met transfer naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: A, dag 2: C en dag 3: B.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten