Wandelen op Kefalonia

Kefalonia is een brok van natuur en mooie uitzichten. Onder begeleiding van een ervaren, Engelstalige gids kunt u genieten van een energiek wandelarrangement over onder andere de kalderimi’s, traditionele ezelpaden, van Kefaloniá, door de gevarieerde natuur van het eiland.

  • Palia Vlachata
  • Palia Vlachata
  • Aenos gebergte
/

Wandelen op Kefalonia

Dag 1 | ZondagKoulourata - de 7 watermolens - Acropolis – Sami

De wandeling van vandaag start vanaf een smalle brug nabij het dorp Koulourata waar we langs langs een kleine rivier in een kloof lopen onder de schaduw van cipressen en eikenbomen. We komen langs de ruïnes van oude watermolens en een stenen brug waar we ondertussen genieten van de weelderige groene natuur en wilde bloemen. Vervolgens gaan we richting de oude Acropolis van Sami met een geweldig uitzicht op de omliggende bergen en dorpen. We zien een paar ruïnes van het oude dorp Katapodata. Op de Akropolis van Sami ziet u delen van de muren van het fort, de Agoi Fanentes kerk, sporen van torens en de cellen van de monniken. Tot slot dalen we af via het dennenbos, om onze wandeling in Sami te eindigen.
Hoogteverschil: 360 m
Wandeluren: 4 tot 4,5

Dag 2 | MaandagAgia Dinati - Vlachata - Karavomilos

Vandaag starten we vanaf een hoger punt in het dorp Agia Dinati vlak bij het klooster Themata. De wandeling van vandaag is gemakkelijk en u wandelt door een kleurrijke natuur, ondertussen genietend van mooie uitzichten naar het oosten, het buureiland Ithaki en Kalo Oros. Tijdens de afdaling bereiken we de ruïnes van het oude dorp Vlachata, dat door de aardbeving in 1953 is verwoest. U ziet hier de restanten van een oude kerk en een school, waar de gids u over het leven hier in lang vervlogen tijden zal vertellen. Na een uur bereiken we het dorp Karavomilos met veel boerderijen en olijfboomgaarden.
Hoogteverschil: 180 m
Wandeluren: 4

Dag 3 | WoensdagTop Aenos gebergte

De wandeling begint hoog op het Aenos gebergte, in het bos, vlakbij het informatiecentrum van het Nationaal Park. Het Aenos gebergte is met haar 1628 meter de hoogste top van het eiland. We wandelen door het unieke bos van de zeldzame zwarte sparren van Kefalonia sparren. Het pad begint op een hoogte van 1360 m en het grootste deel van onze route van vandaag ligt in de schaduw. Afhankelijk van het seizoen kunnen we vogels, vlinders, paddenstoelen en wilde bloemen zien. Vanaf hier hebben we een adembenemend uitzicht op het gebied rondom de hoofdstad Argostoli, Lourdata. Het grootste deel van het eiland zal vanaf de top zichtbaar en we kunnen ook de eilanden Ithaki, Lefkas en Zakynthos zien en zelfs het vaste land van Griekenland. Na 1,5 uur keren we vanaf de weg terug naar het begin van het pad om de wandeling op hetzelfde punt te eindigen als vanwaar we vandaag gestart zijn.
Hoogteverschil: 440 m
Wandeluren: 4,5

Dag 4 | DonderdagAgios Eleftherios — Aenos National Park — Agrapidies

Onze laatste wandeldag vindt plaats in een van de mooiste bergen van Kefalonia, het Roudi gebergte, dat de op drie na hoogste berg is van het eiland (1124 m).We starten bij de kleine kerk van Agios Eleftherios, dat tussen het Roudi-gebergte en het Aenos gebergte in ligt. Een deel van de route gaat door het dennenbos van het Nationale Park. Deze route biedt een fantastisch uitzicht op Argstoli, de noordkant van het Aenos-gebergte, het observatiestation Evdoxos, Sami, Karavomilos en het buurteiland Ithaki. Daarna wordt de terugtocht aanvaard richting Agrapidies, waar de tocht van vandaag eindigt, op het hoogste punt van de weg richting Sami.
Hoogteverschil: 300 m
Wandeluren: 4

21 apr
12 mei
26 mei
9 jun
1 sep
15 sep
29 sep
13 okt
Per persoon
€ 100*
€ 100*
€ 100*
€ 139*
€ 139*
€ 100*
€ 100*
€ 100*
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Kefalonia boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• * Bij verblijf in een accommodatie in Poros of Lixouri geldt een meerprijs van € 200,- per persoon.
• Begeleiding door ervaren Engelstalige gids.
• Prijs is per persoon, inclusief 4 wandeldagen met transfer naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, dag 2: A, dag 3: C en dag 4: A.
• De transfertijden zijn vanaf Agia Effimia, Karavomilos en Sami op dag 1 en 2: circa 20 minuten heen en terug, dag 3: circa 30 minuten heen en terug, dag 4: circa 20 minuten heen en terug.
• De transfertijden zijn vanaf Poros op dag 1: circa 30 minuten heen en terug, dag 2: 60 minuten heen en terug, dag 3: circa 45 minuten heen en terug, dag 4: circa 30 minuten heen en terug.
• De transfertijden zijn vanaf Lixouri op dag 1, 2, 3 en 4: circa 60 minuten heen en terug.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten