Wandelen op Samos

Wandelen is de beste manier om een gebied te leren kennen. Zeker op Samos, dat bezaaid is met kerken en kloosters op de meest onverwachte plaatsen.

Achter iedere bocht een verrassing gaat zeker op tijdens de wandelingen die wij op Samos voor u in petto hebben. Met een ervaren wandelgids komt u langs de vele kerkjes en kapellen die rijkelijk verspreid langs de route liggen. De gids vertelt u alles over de natuur en de gebruiken die u onderweg tegenkomt.

/

Wandelen op Samos

Dag 1 | ZaterdagKokkari - Vourliotes - Manolates – Platanakia

Vandaag gaat de wandeling dwars over de noordelijke hellingen van het Ambelos-gebergte. Dit gebergte staat bekend vanwege de vele wijngaarden met muskaatdruiven. We lopen dwars door de zogeheten nachtegalenvallei, die bekend staat om zijn overweldigende natuur. Al stijgend verlaten we het dorp Kokkari en komen we uit op een zandweg en na enige tijd beklimmen we een oud stenen pad dat in het dorp Vourliotes uitkomt dat op een hoogte van 400 meter ligt. Lopend door de pittoreske straatjes met kleurrijke huizen eindigen we op het gezellige dorpsplein alwaar we een koffie of een sapje kunnen bestellen. Na de stop vervolgen we onze route en zullen we beekjes oversteken en oude paden naar het kunstenaarsdorp Manolates volgen. Hier zullen we bij taverne Loukas stoppen voor een lunch, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het groene dal en de achterliggende zee. Hierna vervolgen we onze weg door het dorp en bewandelen we paden door de Nachtegalenvallei totdat we ons eindpunt bij Platanakia bereiken.
Hoogteverschil: 75 m – 320 m - 150 m - 420 m – zeeniveau
Wandeluren: 4

Dag 2 | ZondagKastania - Kosmadei – Nikoloudes - Potami

De bus brengt ons naar het bergdorp Kastania, dat we via de zuidkant bereiken. Kastania ligt tegen de berghelling van het Kerkis-gebergte dat de hoogste berg van het eiland is. We lopen dwars door het dorp en komen uit op een zandweg. Na enige tijd komen we bij het steile en smalle pad dat ons omhoog voert in de richting van het dorp Kosmadei. Onderweg genieten we van het prachtige uitzicht. Kosmadei ligt op een hoogte van 600 meter en daar zullen we een pauze houden om koffie te drinken. We vervolgen onze weg via een bebost gebied naar het dorpje Nikoloudes, waar de oudste plataan van Samos staat. Verder afdalend over smalle paden, bereiken we het kleine dorpje Tsourlei, een plek dat op de meeste kaarten niet terug te vinden is. Dit gedeelte van het eiland wordt maar door weinigen bezocht. We beginnen hierna aan het laatste stuk van onze wandeling en bereiken Potami.
Hoogteverschil: 335 m - 600 m - zeeniveau
Wandelduur: 4

Dag 3 | DinsdagMavratzei - Vourliotes

We starten onze laatste wandeling vanuit het dorpje Mavratzei ,dat zich op een hoogte van 300 meter bevindt. Alvorens aan de wandeling te beginnen zullen we eerst koffie drinken bij het plaatselijke kafeneion. Het dorpje verlatend, staat u meteen tussen de olijfboomgaarden. Heuvels aan de ene kant en valleien aan de andere kant maakt deze wandeling tot een afwisselende tocht. We stijgen tot een hoogte van 600 meter en doorkruisen het midden van het eiland. Genietend van vergezichten en de prachtige natuur, lopen we richting de noordzijde en buigen af naar het kleurrijke dorp Vourliotes. Daar sluiten we de dag af in de taverne naast de waterbron van het dorp.
Hoogteverschil: 300 m – 600 m – 320 m
Wandeluren: 4 uur

20 apr
4 mei
18 mei
1 jun
15 jun
7 sep
21 sep
5 okt
Per persoon
€ 80
€ 80
€ 80
€ 109
€ 109
€ 109
€ 109
€ 80
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Samos boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen met vervoer vanaf de accommodatie naar het beginpunt van de wandeling en terug.
• Bij verblijf in een accommodatie in Ormos geldt een meerprijs van € 20,- per persoon.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• Moeilijkheidsgraad op dag 1: B, dag 2: B, dag 3: B
• Exclusief lunch

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten