Wandelen op Samos

Wandelen is de beste manier om een gebied te leren kennen. Zeker op Samos, dat bezaaid is met kerken en kloosters op de meest onverwachte plaatsen.

Achter iedere bocht een verrassing gaat zeker op tijdens de wandelingen die wij op Samos voor u in petto hebben. Met een ervaren wandelgids komt u langs de vele kerkjes en kapellen die rijkelijk verspreid langs de route liggen. De gids vertelt u alles over de natuur en de gebruiken die u onderweg tegenkomt.

/

Wandelen op Samos

Dag 1 | WoensdagPlatanakia – Manolates

Vandaag leidt onze wandeling naar het kunstenaarsdorp Manolates. We starten bij Platanakia, een prachtige, rustgevende plek die zijn naam te danken heeft aan de vele platanen die we hier aantreffen. Al snel bereiken we de groene Nachtegaalvallei. Op ons pad door de vallei genieten we van de overweldigende natuur en stromend water. U krijgt hier een goede indruk van de rijke flora en fauna van Samos. Via geurende pijnboombossen vervolgen we onze weg omhoog richting Manolates terwijl we onderweg genieten van de prachtige vergezichten over de Egeïsche Zee en de omliggende bergen. In Manolates houden we een pauze en hebben we tijd om dit gezellige dorp met de vele kunstenaarswinkels te verkennen en een verkoelend drankje te nuttigen. Hierna vervolgen we onze weg om via een afwisselend landschap met olijfbomen en wijngaarden af te dalen naar ons beginpunt.
Stijging: 400m
Daling: 340m
Afstand: 7,4 km

Dag 2 | DonderdagKondeika – Agia Irini – Platanos

Deze wandeling leidt door een afwisselend landschap naar Platanos, het hoogst gelegen dorp van Samos. We starten in Kondeika, een dorp in de noordwestelijke uitlopers van het Ambelos-gebergte. Over fraaie landwegen omringd door olijfboomgaarden en pijnbomen wandelen we in de richting van een kleine rivier. Nadat we halverwege de route de pittoreske Agia Irini-kapel zijn gepasseerd, wandelen we het bos in. Terwijl we Platanos naderen, komen we langs wijngaarden met muskaatdruiven. Even later worden we verrast met een adembenemend vergezicht over Samos en de omliggende eilanden. Onze wandeling eindigt in Platanos. Hier hebben we tijd om het dorp te verkennen en te genieten van een drankje of een hapje onder de platanen van het dorpsplein.
Stijging: 402m
Daling: 226m
Afstand: 6,8 km

Dag 3 | ZaterdagKosmadei – Kakoperato-kloof – Kosmadei

Vandaag volgen we een cirkelvormige route door de bergen en bezoeken we een klooster en een grotkerk. We starten in het bergdorp Kosmadei en wandelen door het imposante landschap van het Kerkis-gebergte naar de Kakoperato-kloof. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten over groene valleien en bergtoppen. Terwijl het pad zich door weelderige bossen omhoog slingert laat de natuur zich hier van zijn beste kant zien.  Nadat we de kloof bereiken, bewonderen we hier de steile kliffen en bezoeken het klooster van Zoodochos Pigi. Dit is op een unieke locatie in de kloof gelegen. Hierna vervolgen we onze weg naar de grot Kakoperato. In deze grot treffen we een kleine kapel, een knap staaltje van bouwkunst. Via een mooie route wandelen we terug naar ons startpunt Kosmadei. Hier kunt u aanschuiven in een van de plaatselijke tavernes of op uw gemak het dorp verkennen en een kijkje nemen bij de winkels met lokale producten.
Stijging: 443m
Daling: 423m
Afstand: 6,8 km


Prijzen

9 sep
21 sept*
5 okt*
Per persoon
€ 75
€ 75
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Samos boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• * In de week van 21 september & 5 oktober zijn de wandeldagen op dinsdag, woensdag en vrijdag.
• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen met vervoer vanaf de accommodatie naar het beginpunt van de wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• Moeilijkheidsgraad op dag 1: B, dag 2: B, dag 3: B
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten