Wandelen op Samos

Wandelen is de beste manier om een gebied te leren kennen. Zeker op Samos, dat bezaaid is met kerken en kloosters op de meest onverwachte plaatsen.

Achter iedere bocht een verrassing gaat zeker op tijdens de wandelingen die wij op Samos voor u in petto hebben. Met een ervaren wandelgids komt u langs de vele kerkjes en kapellen die rijkelijk verspreid langs de route liggen. De gids vertelt u alles over de natuur en de gebruiken die u onderweg tegenkomt.

  • Megalo Seitani
  • Mikro Seitani
  • Seitani
  • Nachtegaalvallei
  • Nachtegaalvallei
  • Manolates
  • Manolates
  • Manolates
/

Wandelen op Samos

Dag 1 | ZaterdagKastania - Kosmadei - Potami

De bus brengt ons naar Kastania, een schilderachtig dorp aan de voet van het Kerkis-gebergte. We starten onze wandeling bij de bron en lopen door het dorp tot we uitkomen op een zandweg. Na enige tijd komen we bij het steile en smalle pad dat ons omhoog voert in de richting van het dorp Kosmadei. Onderweg komen we langs traditionele landhuizen en genieten we van het prachtige uitzicht. Na ongeveer een uur komen we uit in Kosmadei. Dit dorp ligt op een hoogte van 550 meter en is het hoogstgelegen bergdorp van Samos dat nog bewoond wordt. Na een pauze voor een koffie of een sapje vervolgen we onze weg om via een bebost gebied af te dalen naar het dorp Nikouloudes. Hier staat de oudste plataan van Samos. De wandeling eindigt op het strand van Potami waar u de tijd heeft om iets te eten of te drinken, te zwemmen of de watervallen te bezoeken.
Hoogteverschil: 350 m – 550 m - 400 m – zeeniveau
Wandeluren: 4

Dag 2 | ZondagDrakei – Seitani – Potami

Deze wandeling leidt langs de kustlijn tussen Drakei en Potami door een gebied met weelderige bossen, kliffen en verlaten stranden. We starten in Drakei, een afgelegen dorp in het noordwesten van Samos. Via een pad dalen we langs de beboste heuvels af naar het strand Megalo Seitano. Onderweg genieten we van de adembenemende vergezichten over zee en de omgeving. Bij het strand houden we een pauze en kunt u een duik nemen in het kristalheldere blauwe water. Na de stop vervolgen we onze weg richting het tweede strand, het strand Mikro Seitani. Dichte bossen en rotsachtige kliffen wisselen elkaar onderweg af. Het laatste gedeelte van de wandeling leidt van Mikro Seitani naar Potami. Hier kunt u een lunch gebruiken.
Hoogteverschil: 295 m - 350 m - zeeniveau
Wandeluren: 5

Dag 3 | DinsdagValeondades – Manolates – Stavrinides – Agios Konstantinos

Vandaag gaat de wandeling dwars over de noordelijke hellingen van het Ambelos-gebergte. Dit gebergte staat bekend vanwege de vele wijngaarden met muskaatdruiven. De wandeling start in het dorp Valeondades. Hiervandaan wandelen we door de Nachtegaalvallei naar het kunstenaarsdorp Manolates. Onderweg genieten we van de overweldigende natuur, de vele platanen en het stromende water. Na ongeveer 1,5 uur bereiken we Manolates. Hier houden we een pauze om dit schilderachtige dorp te verkennen en een koffie of verkoelend drankje te nuttigen. Na de stop wandelen we door een afwisselend landschap met bossen, olijfbomen en wijngaarden naar het dorp Stavrinides. Hier zullen we bij een kleine taverne stoppen voor een lunch. Na de maaltijd dalen we verder af richting de kust terwijl we onderweg genieten van prachtige vergezichten over de Egeïsche Zee en de omliggende bergen. Na ongeveer een uur bereiken we het eindpunt in Agios Konstantinos.
Hoogteverschil: 90 m – 370 m – zeeniveau
Wandeluren: 4

7 sep
21 sep
5 okt
Per persoon
€ 80
€ 80
€ 80
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Samos boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen met vervoer vanaf de accommodatie naar het beginpunt van de wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• Moeilijkheidsgraad op dag 1: B, dag 2: B, dag 3: B
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.
• * Tijdens het arrangement van 18 mei zijn de wandeldagen eenmalig op vrijdag, zaterdag en zondag.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten