Terug naar Chios
Home > Chios > Bezienswaardigheden Chios

Bezienswaardigheden Chios

Geuren en kleuren zullen u omringen bij een bezoek aan Chios. De dorpen ademen de middeleeuwse Griekse sfeer, erg bijzonder is het mastiekdorp Pirgi. Cultuur- en natuurliefhebbers zullen genieten van deze bestemming. Daarnaast is het ook heerlijk om tot rust te komen op een van de rustige stranden.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Flora van Chios

Chios kreeg de bijnaam 'het geurige eiland' vanwege de geuren en kleuren van de mastiek, de geurige jasmijn en de kleurige tulpen.

Lees meer

Grotten

De grotten op Chios zijn minder bekend. Lang niet alle grotten zijn toegankelijk voor publiek, maar Skias en Agios Galas zijn erg de moeite waard.

Lees meer

Een traditionele hamam in Chios-stad

Een Turks badhuis uit de vergetelheid gehaald en nu een dagelijks element in het leven op Chios.

Lees meer

Kallimassia

Twaalf kilometer ten zuiden van Chios-stad ligt het mastiekdorp Kallimassia. Het middeleeuwse dorp was geheel ommuurd, maar ook hier heeft de aardbeving schade aangericht.

Lees meer

Kloosters

Dat religie een grote rol speelt in Griekenland is een bekend gegeven. Ook op Chios zijn er diverse kerken en kloosters die een bezoek waard zijn.

Lees meer

Mastiek

Een bekend product van Chios is de mastiek, ook wel de tranen van de boom genoemd. De boom kan 5 meter worden, maar de meeste mastiekbomen halen die hoogte niet.

Lees meer

Stadswandeling Chios

Een wandeling door de Kastro van Chios-stad doet u versteld staan over de bijzondere elementen die deze wandeling bevat. De straatjes leiden u langs de historie.

Lees meer

Xista

Van alle dorpen op Chios, is de architectuur van de huizen in het dorpje Pirgi het meest opvallend vanwege de speciale versieringen waarmee de buitenmuren gedecoreerd zijn, Xista.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Chios

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten