Leven van het land

Zakynthos

Na tien jaar in Athene te hebben gewoond, besloten Angela en Dionysios Logothetis terug te keren naar Zakynthos. Hun thuis is nu de biologische familieboerderij waar ze leven van het land. De rust, ontspanning, afzondering en rijke natuur waar zij van genieten, delen ze graag met anderen. Angela en Dionysios Logothetis zijn teruggekeerd naar hun roots. Van een druk leven in de stad hebben ze de ommekeer gemaakt naar een simpeler leven op hun biologische familieboerderij. Deze is al drie eeuwen in het bezit van hun familie. De boerderij ligt op het groene schiereiland Vasilikos. Angela en Dionysios vonden rust op dit gemoedelijke stukje land, maar zevenhonderd meter van de zee verwijderd, en gelegen tussen de groene dennenbomen en olijfboomgaarden. Angela en Dionysios leven van de producten die ze zelf verbouwen. Wat ze maken willen ze ook graag delen met bezoekers. Wat houdt u dan nog tegen om eens bij ze langs te gaan?

 • logothetis_farm_2262.jpg
 • logothetis_farm_2221.jpg
 • logothetis_farm_2215.jpg
 • elia_drone_878.jpg
  Landgoed Logothetis Farm
 • sykia_458.jpg
  Huize Sykia
 • dorpia_857.jpg
  Huize Dopia
 • elia_105.jpg
  Huize Elia
 • logothetis_farm_2238.jpg
 • logothetis_farm_2234.jpg
 • logothetis_farm_2211.jpg
 • logothetis_farm_2224.jpg
/

Van geiten tot een oude olijfpers


Om niet alleen de gastronomische traditie, maar ook de architectonische voort te zetten hebben Angela en Dionysios twaalf huisjes op hun terrein laten maken in de typische bouwstijl van Zakynthos. Bij de velden vol met groenten en fruit lopen geiten, ezels, paarden, kippen en varkens. De oude olijvenpers bij het beekje hebben Angela en Dionysios pas nog gerenoveerd. Hiermee maken ze nu olijfolie van de Koroneiki-olijf, die u bij de boerderij kunt kopen. Oma Maria selecteert zorgvuldig de meest geschikte olijven, die worden bewaard in zout water. Hier maken ze olijfolie of azijn van. De verwerking van olijfolie is een van de belangrijkste familietradities die Angela en Dionysios in stand houden.

Bekende producten


Op Zakynthos, en dus ook op de boerderij van Angela en Dionysios, kunt u geheel eigen soorten van bekende producten vinden. Dit komt door het klimaat dat op het eiland heerst, en dat goede omstandigheden biedt om groenten en fruit te verbouwen. De typische, alleen op Zakynthos voorkomende soort tomaten bijvoorbeeld, kleiner dan normaal, maar vol van smaak. Of de speciale aardbei, die vroeger al door de Venetianen als delicatesse werd gegeten. En op Zakynthos vindt u nog meer eigen fruit, zoals de honingmeloen en speciale druivensoorten die alleen op dit eiland groeien. Van de druivensoorten Skiadopoulo en Koutsoubeli maken Angela en Dionysios droge witte en droge rosé wijnen. En probeer vooral ook eens de geitenkaas, gemaakt van de melk van hun eigen geiten. Deze kaas wordt gerijpt in containers met olie, en hoe langer het in de olie ligt, hoe pittiger de kaas is. Als u wilt weten hoe het leven van het Griekse platteland nou echt smaakt, dan kunt u een bezoekje aan de familieboerderij van Agela en Dionysios niet overslaan. U kunt ook bij hen terecht voor een workshop over het maken en verwerken van diverse producten.

Vakantiewoningen


Op het landgoed Logithetis Farm hebben wij 3 accommodaties:

- Huize Elia
- Huize Dopia
- Huize Sykia

op de kaart

Accommodaties op Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten