Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Marathonissi

Zakynthos

In de baai van Laganas ligt het beroemde schildpaddeneiland. Het is een van de twee, overigens onbewoonde, eilanden die in de baai liggen. Het andere is Kalonisi. Vanaf de hele kustlijn van de baai lokt het parelwitte strand.

/

Er gaan diverse boten richting het eiland. De bijnaam Schildpaddeneiland heeft het te danken aan het feit dat in deze baai veel waterschildpadden zwemmen, op weg naar het warme zandstrand van het eiland om daar hun eieren te leggen. Het is dan ook niet zelden dat u de schildpadden langs de boot ziet zwemmen. Deze kunnen wel tot anderhalve meter groot worden. Kijkt u uit, want hun kaken zijn krachtig en ze zijn bijterig van aard. Uit zichzelf zullen zij hun kaken niet in uw vlees zetten, maar als zij zich in het nauw gedreven voelen, kunnen ze flinke beten uitdelen.

Het eiland is onbewoond en is bedekt met pijnbomen, olijfbomen, eiken en venkel. Marathos is het Griekse woord voor venkel en het eiland denkt zijn naam hieraan. Het is feitelijk een groene bult met twee stranden. Het bekende strand wat vanaf de kust van de baai zichtbaar is. Dit is een mooi en wit zandstrand en wordt door de schildpadden gebruikt voor het leggen van hun eieren. In de broedtijd worden plekken goed aangegeven. Dit wordt gedaan door de vrijwilligers van het National Marine Park dat zich bezighoudt met de bescherming van de voorkomende dieren. Het andere strand bevindt zich aan de andere kant van het eiland en bestaat uit kiezels. Er gaan verschillende boten naar het eiland vanuit Agios Sostis en Limni Keri. Het is ook mogelijk om zelf een bootje te huren en het eiland te bezoeken. Er zijn geen faciliteiten op het eiland dus neem water en wat te eten mee. Kijk uit indien u zelf vaart voor de zeedieren zodat u ze niet overvaart. Dit is namelijk een van de grote bedreigende factoren voor de verschillende diersoorten. Voor snorkelaars is het hier een waar paradijs. Neem uw spullen mee en waag een duikje in het heldere water. Er zijn ook twee grotten waar je heel mooi kunt zwemmen en natuurlijk is ook hier snorkelen een feest.

Marathonissi op de kaart

Accommodaties op Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord