Aan de wandel met Spyros

Zakynthos

Twee fanatieke natuurliefhebbers en wandelaars hebben hun krachten gebundeld en zijn een paar jaar geleden begonnen met het organiseren van wandeltochten op Zakynthos. Spyros is op Zakynthos geboren en heeft ‘zijn’ eiland volledig herontdekt.

  • Wandelen Spyros Zakynthos
/

Wandelen is gezond


Wandelen in de natuur vermindert stress, depressie en vermoeidheid en verhoogt de vitaliteit en het welzijn. Het is een uitstekende manier om geestelijke vermoeidheid uit te bannen. Zakynthos is ideaal om te wandelen. Het hoogteverschil van het landschap, bergen, vlaktes en zee, biedt routes met verschillende aspecten van schoonheid, terwijl de geringe hoogtes wandeltochten voor alle leeftijden toegankelijk maakt. Er zijn georganiseerde tochten te maken, maar u kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan. Er zijn enkele routes ter plaatse beschikbaar die kunt volgen.

Het ontstaan van Fora


Spyros Plessas en Sabine Freitag begonnen een paar jaar geleden met Fora en zij verzorgen de wandelarrangementen voor Ross Holidays. Hun interesse gaat niet alleen over wandelen. Het gaat ook over geschiedenis, de lokale samenleving, cultuur, traditie, flora en fauna. En al deze informatie delen zij met u tijdens de wandelingen. “Ik ben geboren en opgegroeid op Zakynthos en woonde, studeerde en werkte, lange tijd in Athene. Na enige tijd besloot ik dat het gekke, dagelijkse leven en ritme van de grote stad niet meer bij me paste.” Hij keerde terug naar zijn roots met een visie. “Ik wilde mijn thuiseiland herontdekken, om mezelf terug te vinden.” Hij richtte Fora op en doet zijn best om de bezoekers het échte Zakynthos te laten ontmoeten. Hij doet dit samen met de Oostenrijkse Sabine Freitag. Zij is kunstenaar en organiseert exposities in binnen- en buitenland. Haar inspiratie is de natuur.

De missie


Samen hebben zij een missie: “Wij zijn ervan overtuigd dat massa niets voor ons is. We worden aangetrokken door menselijke en natuurlijke kwaliteit. Wandelen door de natuur kan daar een onderdeel van zijn. Het maakt de geest en het lichaam wakker, terwijl het snelle, dagelijkse leven vaak een remming is.” Spyros ging op pad over zijn geboorte-eiland en herontdekte het met hart en ziel. Hij vond paden en verborgen schatten en heeft deze verzameld in de tochten die hij aan onze gasten aanbiedt.
Wandelarrangement

op de kaart

Accommodaties op Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten