Vasilikos, Zakynthos

Het schiereiland in het zuidoosten van Zakynthos heeft feitelijk de naam van de berg die het van de rest van het eiland scheidt; Skopos. In de volksmond wordt het hele gebied echter Vasilikos genoemd naar een van de gehuchten op het schiereiland.

Een echt centrum is er niet. Het is een verzameling van kleinschalige vakantiewoningen en tavernes en een enkele minimarkt, dit alles omzoomd door kilometers lange witte zandstranden. De tavernes die hier zijn serveren prima maaltijden, veelal klaargemaakt door de eigenaar zelf of zijn vrouw. Kleine familiebedrijfjes die hun gasten met hun persoonlijke service en goede, vaak al sinds eeuwen roulerende, familierecepten weten te verwennen. Alleen daarom is het al een plezier om hier iedere avond uw keuze te bepalen.

Lees verder

Onze Vasilikos specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Meer over Vasilikos

Het landschap is groen en olijfbomen en druivenplantages zijn hier geen uitzondering. Tijdens een wandeling snuift u de geur van de oude knoestige bomen op en hier en daar wordt de olie ook te koop aangeboden. Van het ter plaatste geteelde fruit wordt overheerlijke jam gemaakt en de bijen zoemen van bloem naar bloem om heerlijke honing te verzamelen.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten