Top 5 verfrissende zwemplekken op Kreta

5. Het Preveli-meer

De Preveli-kloof is een prachtige kloof in de diepte van de berghellingen van Zuid-Kreta. Deze is het verlengde van de Kourtaliótiko-kloof en is dus uitstekend te combineren als een trektocht. U passeert tijdens de tocht het klooster van Preveli, vanwaar een prachtig uitzicht over de zuidkust van het eiland. Aan het einde van de tocht is een duik in het unieke Preveli-meer uw beloning. Het rotsachtige landschap van de kloof steekt sterk af tegen de lagune met helderblauwe water en een verrassende overvloed aan palmbomen. De aanwezigheid van deze bomen wordt verklaard door de zaden die trekvogels met zich meenamen vanuit Afrika. Het is hoe dan ook een prachtig en onwerkelijk aanzicht.

Preveli

4. Het strand van Frangokastello

Frangokastello is een fort dat in de 14e eeuw aan de zuidkust van Kreta werd gebouwd door de toentertijd heersende Venetianen. Zij bouwden het fort om prominente handelaren en hun bezittingen te beschermen tegen piraterij en aanvallen van de lokale bevolking. Het waren de Kretenzers die het fort Frangokastello noemden, afgeleid van het woord ‘Frango’, wat zoiets betekent als Katholieke vreemdeling’. Tegenwoordig zijn de Venetianen allang verdreven en kan men een kijkje nemen in het fort. Is het te warm voor een cultureel bezoek, neem dan een duik op het ernaast gelegen, prachtige zandstrand.

Frangokastello

3. Stavros

Ooit gehoord van de film Zorba de Griek? Antony Quin schitterde in deze film en hier is zelfs de huidige Sirtaki uit voortgekomen. Het strand van Stavros is gelegen op het schiereiland Akrotiri waar ook de luchthaven van Chania zich bevindt. Het is een idyllische plek met helderblauw water en een wit zandstrand. En uiteraard ontbreekt de taverne er niet. Eigenlijk is het helemaal niets en daardoor alles.

Stranden op West-Kreta

2. Elafonissi

Als u beschikt over een auto is een bezoekje aan het strand van Elafonissi zeker de moeite waard. Elafonissi is een klein eilandje aan de zuidwestkust van Kreta, slechts enkele kilometers gelegen van de kust. Men kan door het ondiepe water naar het eiland lopen. Elafonissi staat bekend om het parelwitte zand en de helderblauwe zee. Het wordt wel de Malediven van Kreta genoemd. Niet alleen een duikje in zee? Ga dan even langs bij het klooster van Chrissokalitissa. Kijk of u zonder zonden bent en de gouden treden kunt ontdekken.

Elafonissi

1. Kerames

De ultieme plek om een middag door te brengen. Goed eten bij de taverne van Agia Fotini. Zonder auto kom je er niet, maar wat een heerlijkheid als de weg eenmaal gevonden is. Het is goed dat het alleen bij de Grieken bekend is, daarom is het ook zo bijzonder gebleven. Het heldere water nodigt uit en de trek kan hier goed gestild worden. Sssst! Tegen niemand vertellen! Dan blijft het tussen ons!

Vakantie West-Kreta
Vakantie Zuid-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten