De top 5 fotogenieke plaatsen op Kefalonia volgens Sander

Tijdens mijn vakantie op Kefalonia viel ik van de ene verbazing in de andere. Ik had net een nieuw fototoestel gekocht en ik kon mij uitleven. Mijn verwachtingen waren hoog en deze werden zeker bevredigd op Kefalonia. Wat een prachtig en fotogeniek eiland is dit. Ik kon moeilijk een keuze maken uit mijn grote voorraad gemaakte foto’s, maar heb toch een top 5 voor u samengesteld. Overigens zijn deze plekken ook de moeite waard als u zonder camera op pad gaat!

5. Agios Gerasimos

Verscholen in de bergen ligt het klooster van Gerasimos. De eenzame ligging is al bijzonder te noemen, want ondanks dat het niet in de directe bewoonde wereld gelegen is, zit de kerk toch iedere zondag vol met gelovigen. Pracht en praal schittert je tegemoet en de kerkgangers kussen allemaal vol respect de icoon en de graftombe van de heilige Gerasimos.

Agios Gerasimos

4. Vuurtoren van Aghi Theodori

Heel veel oudheden kent Kefalonia niet. Toch zijn er een aantal overblijfselen in prima staat die staan te pronken in hun omgeving. Neem bijvoorbeeld de vuurtoren van Aghi Theodori bij Argostoli. Het gebouw op zich is al van bijzondere aard, maar vooral de speling van de lucht met de ondergaande zon zorgde voor de mooiste plaatjes. Werkelijk adembenemend.

Argostoli

3. Het meer van Melissani

Het meer van Melissani mag dan klein zijn, maar bijzonder en fotogeniek is het zeer zeker wel. Door de lichtinval via het enorme gat in het ‘dak’ van de grot, zijn de kleuren van het water zo uniek. Met een bootje maakten we een tochtje over het water. Gelukkig waren we vroeg en waren we bijna alleen op het meer. Dit gaf mij de kans mooie foto’s te maken.

Melissani meer

2. Aenos-gebergte

Een van de bijzonderheden van Kefalonia vind ik het feit dat een eiland van een dergelijk formaat de bezoeker toch steeds het gevoel kan geven op een eiland te zijn. Tijdens onze ontdekkingstochten hadden we steeds de berg aan de ene kant en de prachtige kustlijn aan de andere. Die berg gingen we maar eens nader verkennen. Een prachtige natuur met wilde bloemen en giga sparren vielen ons ten deel. Helaas hebben we de wilde paarden die hier ook nog leven niet kunnen spotten. Dan was het helemaal volmaakt geweest. Overigens maakte de schitterende vergezichten veel goed.

Het Aenos gebergte

1. Assos

Dit is mijn meest favoriete plek op het eiland. Zeker fototechnisch gezien. Ziet u een advertentie of een andere reclame-uiting met een foto van Assos erop? Gegarandeerd dat ik de fotokeuze heb bepaald! Als je aan komt rijden denk je onmiddellijk Wow! Wat een plek. De gekleurde huizen langs het azuurblauwe water en de groene hellingen op de achtergrond. Alles wat een fotograaf zich kan wensen.

Assos
Bekijk onze andere top 5!

Deel met vrienden of reisgenoten