De top 5 fotogenieke plaatsen op Kefalonia volgens Sander

Tijdens mijn vakantie op Kefalonia viel ik van de ene verbazing in de andere. Mijn verwachtingen waren hoog en deze werden zeker bevredigd op Kefalonia. Wat een prachtig en fotogeniek eiland is dit. Ik kon moeilijk een keuze maken uit mijn grote voorraad gemaakte foto’s, maar heb toch een top 5 voor u samengesteld. Overigens zijn deze plekken ook de moeite waard als u zonder camera op pad gaat!

5. Agios Gerasimos

Verscholen in de bergen ligt het klooster van Gerasimos. De eenzame ligging is al bijzonder te noemen, want ondanks dat het niet in de directe bewoonde wereld gelegen is, zit de kerk toch iedere zondag vol met gelovigen. Pracht en praal schittert je tegemoet en de kerkgangers kussen allemaal vol respect de icoon en de graftombe van de heilige Gerasimos.

Agios Gerasimos

4. Agia Effimia

Bij de kleine baaien en strandjes langs de kust tussen Agia Effimia en Sami kan een fotograaf zich volop uitleven. Het liefst zou ik hier om de haverklap stoppen om een foto te nemen. Gelukkig zijn er langs de weg overal inhammen waar je de auto veilig kunt parkeren. Met mijn fototoestel in de hand neem ik dan een paadje naar beneden, hier kom je uit op strandjes die helemaal alleen voor mij lijken. Het is er prachtig om te snorkelen. Na afloop vervolg ik met een flink gevulde geheugenkaart mijn weg naar het volgende fotogenieke plekje.

Stranden van Kefalonia

3. Het meer van Melissani

Het meer van Melissani mag dan klein zijn, maar bijzonder en fotogeniek is het zeer zeker wel. Door de lichtinval via het enorme gat in het ‘dak’ van de grot, zijn de kleuren van het water zo uniek. Met een bootje maakten we een tochtje over het water. Gelukkig waren we vroeg en waren we bijna alleen op het meer. Dit gaf mij de kans mooie foto’s te maken.

Meer van Melissani

2. Aenos gebergte

Een van de bijzonderheden van Kefalonia vind ik het feit dat een eiland van een dergelijk formaat de bezoeker toch steeds het gevoel kan geven op een eiland te zijn. Tijdens onze ontdekkingstochten hadden we steeds de berg aan de ene kant en de prachtige kustlijn aan de andere. Die berg gingen we maar eens nader verkennen. Een prachtige natuur met wilde bloemen en giga sparren vielen ons ten deel. Helaas hebben we de wilde paarden die hier ook nog leven niet kunnen spotten. Dan was het helemaal volmaakt geweest. Overigens maakte de schitterende vergezichten veel goed.

Het Aenos gebergte

1. Assos

Dit is mijn meest favoriete plek op het eiland. Zeker fototechnisch gezien. Als je aan komt rijden denk je onmiddellijk Wow! Wat een plek. De gekleurde huizen langs het azuurblauwe water en de groene hellingen op de achtergrond maken vanaf het eerste moment een onvergetelijke indruk. Voeg daar nog de tafeltjes langs de waterkant en het Venetiaanse kasteel aan toe en je hebt alles wat een fotograaf zich kan wensen.

Assos
Vakanties in Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten