Overzicht autorondreizen
Home > Káti Állo> Autorondreizen> Autorondreis Oost-Macedonië en Thracië in combinatie met Thassos

De bergen van Griekenland

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op bijzondere plaatsen, geniet van weidse uitzichten, ontmoet de meest vriendelijke mensen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

De autorondreis 'De bergen van Griekenland' start vanaf de luchthaven van Thessaloniki. Wilt u uw vakantie verlengen op een vaste plek dan is het mogelijk om dit in te passen in Pilion, op Evia, Skopelos, Alonissos of Thassos.

8 dagen vanaf € 924

 • Zagoria
 • Witte Toren in Thessaloniki
 • Museum of the Royal Tombs of Aigai in Vergina
 • Vergina
 • Vergina
 • Vergina
 • Waterval in Edessa
 • Warmwaterbron in Pozar
 • Prespa-meren
 • Prespa-meren
 • Kastoria
 • Kastoria
 • Zagoria
 • Zagoria-gebied
 • Boogbruggen in Zagoria
 • Boogbruggen in Zagoria
 • Meteora-kloosters in Kalambaka
 • Meteora-kloosters in Kalambaka
 • Meteora
 • Litochoro
 • De berg Olympos
 • Olympos
 • De rotonde van Galerius in Thessaloniki
 • Forum Romanum in Thessaloniki
 • Thessaloniki
 • Standbeeld van Alexander de Grote in Thessaloniki
/

De bergen van Griekenland

Het noorden van Griekenland heeft zoveel te bieden aan cultuur en natuur, dat wij een interessante rondreis voor u hebben samengesteld. Het is bij vakantiegangers nog niet zo bekend, daarom zult u tijdens uw reis vooral met Grieken in contact komen en zijn toeristen zeldzaam. Na aankomst in Thessaloniki neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u langs de route die wij voor u hebben uitgestippeld. De hotels die wij op de route voor u reserveren zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet in standaard of premium hotels. Het ontbijt is inbegrepen.

Dag 1Thessaloniki - Naousa

(Circa 125 kilometer)

Na aankomst verlaat u Thessaloniki en rijdt u langs Thessaloniki, richting Naousa, het einddoel van vandaag. U kunt natuurlijk beginnen met een kort bezoek aan deze indrukwekkende stad met de vele interessante plekken, maar u kunt dit ook aan het einde van de reis doen. Thessaloniki heeft een rijke geschiedenis en een aantal interessante musea. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Witte Toren, gebouwd in 1430 door de Turken. Tijdens de rit naar Naousa rijdt u door het Nationaal Park van de Axios-delta. Hier kunt u een wandeling maken en behalve vele verschillende soorten planten en vogels, komen hier ook landschildpadden en wilde paarden voor.

Het is beslist een aanrader om op de route een stop te maken in Vergina. Hier bevindt zich het Museum of the Royal Tombs of Aigai. Dit modern opgezette museum is werkelijk een lust voor het oog. Het is enkele jaren geleden gerealiseerd in een van de graftombes, van buiten herkenbaar als een heuvel. De omgeving telt diverse van deze heuvels en men denkt dan ook dat hier in de toekomst nog meer verborgen schatten aan de oppervlakte gebracht zullen worden. De tombe waar het museum is gemaakt, kwam per toeval tevoorschijn. Na onderzoek bleek het te gaan om de tombe van koning Philip II, de vader van Alexander de Grote. Pikant detail, Phillip II werd vermoord door zijn eigen zoon Alexander de Grote. In zijn geboorteplaats Pella zijn opgravingen.

Overnachting in Naousa.

Dag 2Naousa - Nimfeo

(Circa 100 kilometer)

Vanaf Naousa rijdt u naar Nimfeo. Dit dorp ligt in een rijk natuurgebied, tegen de helling van de berg Vitsi en valt onder de bescherming van Griekse ministerie van Cultuur. Onderweg komt u langs de watervallen van Edessa, de grootste watervallen van Griekenland. Van de twaalf watervallen zijn er vier die gemakkelijk te voet te bereiken zijn. Tevens is er een kleine grot met fraaie kalkstenen formaties. Vanaf Edessa kunt u een uitstapje maken naar de warmwaterbronnen van Pozar. Deze bronnen hebben het gehele jaar een temperatuur van 37 graden Celcius. De baden zijn te bezoeken en er zijn enkele tavernes. Een andere mogelijkheid is om vanaf Edessa door te rijden naar het Vegoritida-meer, een van de grootste van Griekenland. Met name vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Overnachting in Nimfeo.

Dag 3Nimfeo - Kastoria

(Circa 110 kilometer)

Vandaag hebben we slechts een korte route voor de boeg van maar een kleine 40 kilometer. Of u gebruikt deze dag om bij te komen van de indrukken van de afgelopen dagen en slentert op uw gemak langs het meer in de stad, strijkt neer bij een van de tavernes in de stad waar de hoeveelheid Griekse priesters u zeker zullen opvallen. Of u kiest ervoor om uw ervaringen nog meer uit te breiden en maakt de rit naar de Prespa-meren, meer noordelijk gelegen. Deze meren liggen op het drie landen punt met Albanië en Noord-Macedonië. Slechts een klein deel ligt in Griekenland. Er zijn enkele dorpen met een bijzonder karakter en in het meer ligt een eilandje dat via een loopbrug te bereiken is.

Overnachting in Kastoria.

Dag 4Kastoria - Zagoria

(Circa 135 kilometer)

Geniet in de ochtend nog van de prachtige omgeving van Kastoria. Het oude deel van de stad met zijn smalle straten en karakteristieke huizen zijn de moeite waard. Vanaf de overkant van het meer heeft u prachtig zicht op de stad. Vervolgens stapt u in de auto en rijdt u naar het natuurgebied van Zagoria. Wij raden u aan om de binnenwegen te nemen zodat u vanaf het moment dat u Kastoria verlaat al in de overdadige natuur belandt. Slingerende routes door een bergachtig landschap vallen u ten deel. De Zagoria heeft een grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden zoals de diverse dorpen, alle gebouwd volgens de typische architectuur van deze streek met gebruik van leistenen platen afkomstig uit de omringende bergen, de vele stromen voorzien van de bekende boogbruggen, en neemt u zeker de tijd om de Vikos-kloof te bezoeken, de diepste kloof van Europa.

Overnachting in de Zagoria.

Dag 5Zagoria

Vandaag staat geheel in het teken van de Zagoria. Het natuurgebied beslaat ruim 1000 vierkante kilometer en staat bekend om de authentieke dorpen en karakteristieke boogbruggen. Vanaf hier kunt u ook een bezoek brengen aan de kloosters van Monodendri, geniet daar tevens van de bekende pita's op het dorpsplein. U kunt vandaag alle kanten uit om de diversiteit te ervaren van dit natuurrijke gebied. Laat u leiden door uw zintuigen en volg op gevoel de vele routes. Ook kunt u een wandeling maken, een mountainbiketocht of met een kano gaan raften. Laat u verrassen.

Overnachting in de Zagoria

Dag 6Zagoria - Kalambaka

(Circa 150 kilometer)

U heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van de Meteora-kloosters. Deze autorondreis bewaart een spectaculair natuurfenomeen voor het laatst. Deze kloosters werden ooit betiteld als een van de 10 geografische wereldwonderen. De kloosters zijn gebouwd op rotsformaties die de duizelingwekkende hoogte bereiken van meer dan 600 meter. Meteora werd in de 14e eeuw door monniken gebouwd om in volledige afzondering te leven. Van de 24 originele kloosters zijn er nog 6 voor publiek te bezoeken. Wij hoeven u er niet op te wijzen dat u vanaf de kloosters een prachtig uitzicht over de vallei heeft. Overigens is een wandeling tussen de rotsen waar u steeds opkijkt naar de hoge kolossen ook een aanrader.

Overnachting in Kalambaka.

Dag 7Kalambaka - Litochoro/Thessaloniki

(Circa 170 / 250 kilometer)

Voor de laatste overnachting van uw autorondreis bieden wij u de keuze tussen Litochoro aan de voet van de berg Olympos of in het kosmopolitische Thessaloniki.

Litochoro ligt aan de voet van de hoogste berg van Griekenland en er heerst een gemoedelijke, bergsfeer. Toch heeft u de zee in uw vizier. Hoe bijzonder kan het zijn. De kerk in het dorp is de moeite van een bezoek zeker waard. Maar het meest bijzonder is natuurlijk de mogelijkheid om een wandeling te maken op de berg Olympos. In totaal telt de Olympos 52 pieken, variërend in hoogte van 760 tot 2918 meter. In de Griekse mythologie wordt Olympos beschouwd als de woonplaats van de goden. Zij zouden in de ravijnen wonen, die door Homerus ook wel ‘de mysterieuze plooien van Olympos’ werden genoemd. Om een wandeling te maken kunt u met een taxi naar Pronia gebracht worden op 1100 meter hoogte en vanuit daar afdalen naar Litochoro. Deze prachtige wandeling door het bosrijke gebied is ongeveer 14 kilometer.

Liever afsluiten in kosmopolitische sfeer, dan is Thessaloniki 'the place to be'. Het is de stad der steden. Thessaloniki heeft zoveel te zien dat u hier met gemak een dag door kunt brengen. Uiteraard de haven en de Witte Toren zijn niet te missen plaatsen. Het hele centrum is een bolwerk van historische gebouwen, pleinen en straatjes. Enkele andere suggesties voor een route door de stad zijn de boog van Galerius, Modiano (de overdekte markt), de verdedigingsmuren, diverse moskeeën waaronder de Agia Sofia-moskee, dat een kopie is van de bekende moskee in Istanbul en verschillende kerken zoals de Agios Dimitrios, de grootste kerk van Griekenland. Aan het einde van deze dag strijkt u neer bij een van de vele gezellige tavernes of andere uitgaansgelegenheden die deze stad kent. Vooral de wijken Ladadika en Valaoritou hebben volop keuze aan tavernes en barretjes.

Overnachting in Litochoro/Thessaloniki

Dag 8Terug naar Nederland

Helaas is de laatste dag aangebroken. U rijdt vanuit uw hotel naar de luchthaven van Thessaloniki voor uw vlucht naar Amsterdam Schiphol.
Wilt u uw vakantie verlengen dan is het mogelijk om deze autorondreis uit te breiden met een verblijf in een van onze vakantiewoningen in Pilion, op Thassos, Evia, Skopelos of Alonissos.

Prijzen


De prijzen zijn inclusief boekingskosten, Calamiteitenfonds en SGR garantiefonds.
Exclusief de ter plaatse te betalen milieubelasting, variërend van 1,50 tot 7,00 per nacht afhankelijk van de classificatie van uw verblijf.
Iedere dinsdag
19 apr t/m 25 april
26 april t/m 9 mei
10 mei t/m 30 juni
1 jul t/m 31 aug
1 sep t/m 17 okt
18 okt t/m 2 nov
Standaard p.p.
v.a. 924
v.a. 1024
v.a. 924
v.a. 1024
v.a. 924
v.a. 1024
Premium p.p.
v.a. 1134
v.a. 1234
v.a. 1134
v.a. 1234
v.a. 1134
v.a. 1234
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. Indien u kiest voor de premium klasse hotels, dan kan het zijn dat de route iets moet worden aangepast. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Suzuki Celerio of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Inclusief 10 kg handbagage. Ruimbagage is telefonisch bij te boeken; 15 kg voor € 48, 20 kg voor € 60, 25 kg voor € 70.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers inclusief ontbijt.
• De prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling en exclusief milieubelasting (ter plaatse te voldoen).
• Voorwaarden autohuur zie prijzen autohuur Thessaloniki.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag. Afwijkende route in overleg mogelijk.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.
• Prijzen zijn onder voorbehoud.

• Inclusief telefonische hostess service gedurende uw vakantie.
• Inclusief digitale routekaart en bezienswaardighedenbeschrijving.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten