Stefanos' bijzondere reis Zuid-Kreta & Kythira

Mijn land heeft zoveel mooie dingen te bieden, die u misschien niet direct kunt vinden. Daarom heb ik naar mijn eigen idee, en die ik altijd zelf heb willen maken of al eerder in mijn leven gemaakt heb, bijzondere reizen voor u samengesteld.

14 dagen

 • Plakias
 • Plakias
 • Koourtaliotiko-kloof
 • kourtaliotiko-kloof
 • Preveli
 • Preveli
 • Preveli
 • Samariakloof
 • Kythira, Chora
 • Kythira, Agia Pelagia
 • Kythira, Lykoudimo-strand
 • Kythira, Chora
 • Kythira, Kapsali
 • Kythira, Chora
/

Bijzondere reis Zuid-Kreta & Kythira | 14 dagen

Eerder presenteerde ik reeds de combinatie tussen West-Kreta en Kythira, die ik zelf geweldig vind om te maken. De boot is voor mij ultiem genot en ik geniet die uren dus ook volop. Een koffie en een tosti horen hier voor mij helemaal bij. Omdat ook Zuid-Kreta een goede verbinding heeft met Kissamos/Kastelli, wil ik deze combinatie ook graag aan u voorstellen. Het zuiden van Kreta is een explosie van ruige natuur onderbroken door kleine lieflijkheden zoals een gele bloem tussen de rotsen of een eenzame arend cirkelend boven een kloof. Oneindige stranden wisselen elkaar in hoog tempo af. Een uitstapje naar een opgraving uit het Minoische tijdperk of naar het sfeervolle Rethymnon is vanuit Plakias makkelijk te maken. Terug in Plakias is hier een ruime keuze aan tavernes met onvervalst Grieks en zelfs specifiek Kretenzische keuken. Daarna naar Kythira dat een eiland op zich is. Uit de golven werd hier volgens de Griekse mythologie de godin Afrodite geboren. En menig dichter bezong het eiland in het verleden. En niet voor niets! Wat Kythira zo bijzonder maakt is met een pen niet te beschrijven. Beleven is wat hier laat voelen waarom het zo’n ervaring is hier te zijn.

Dag 1Vrijdag

Vertrek vanaf Amsterdam naar de luchthaven van Heraklion op Kreta. Vanaf de luchthaven gaat u met een transfer naar Huize Erato of Huize Ariadni in Plakias voor een verblijf van 6 nachten op basis van logies.

Dag 4Maandag

Op maandag ontvangt u de huurauto categorie A (Daihatsu Coure of soortgelijk) voor de autorit naar Kissamis/Kastelli op donderdag waarbij u de huurauto inleverd.

Dag 7Donderdag

Na inlevering van uw huurauto vertrekt u met de boot naar Kythira. Vanaf de haven wordt u per transfer naar Huize Evi of Huize Filiria in Agia Pelagia gebracht voor een verblijf van 7 nachten.

Dag 14Donderdag

Vandaag wordt u per transfer naar de luchthaven van Kythira gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Datum
Per persoon
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wat is inbegrepen bij de prijs?

Vertrek iedere vrijdag van Amsterdam naar Heraklion op Kreta (vanaf 17/04 t/m 18/09).
Transfer naar Huize Erato (studio A of B) of naar Huize Ariadni (studio C) in Plakias voor een verblijf van 6 nachten.
Op maandag ontvangst huurauto categorie A (Daihatsu Cuore of soortgelijk) voor de autorit naar Kissamos/Kastelli en inlevering van de huurauto bij de haven.
Op donderdag vertrek naar Kythira per boot (overtocht niet bij de prijs inbegrepen).
Transfer van de haven naar Huize Evi (studio beneden) of Huize Filira (studio A) in Agia Pelagia voor een verblijf van 7 nachten.
Transfer naar de luchthaven van Kythira voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Deze prijs is geldig voor alle vertrekdata (vanaf 17/04 t/m 18/09) gedurende seizoen 2020 en gebaseerd op een reis met een bezetting door twee personen. Wilt u deze reis graag alleen of juist met meer dan twee personen boeken, dan is de prijs op aanvraag. Mocht u graag in een andere woning of kamertype verblijven, dan berekenen wij graag de prijs voor u. Voor iedere datum zijn slechts enkele plaatsen voor deze combinatie bestemd. Vol is vol, dus ben er snel bij.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten