Terug naar Andros
Home > Andros > Bezienswaardigheden Andros

Bezienswaardigheden Andros

De groene hellingen vol fruit- en olijfbomen, watervallen, bergstromen en een oneindig aantal bronnen met water van hoge kwaliteit zorgen voor prachtige plaatjes van Andros. Een bezoek aan de dorpen Metines en Chora mogen zeker niet overgeslagen worden. Om het eiland ook eens vanaf het water te bekijken kunt u per boot naar het eiland Megalo Nisi.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Chora en de archontika

Door de ontwikkeling in de scheepvaart waar zeemannen en scheepseigenaren meer en meer geld meer verdienden werden de archontika, grote herenhuizen, gebouwd.

Lees meer

Flora en fauna

Andros is qua fauna het meest rijke eiland van de Cycladen. Vanwege de vele bronnen, beken en ondergrondse rivieren is ook het dierenrijk ruim vertegenwoordigd.

Lees meer

Kloosters

Op Andros zijn diverse kloosters gebouwd. Sommigen zijn open voor publiek en hier kan men kennis maken met de eenvoud van het kloosterleven.

Lees meer

Menites

Bij de ingang van het dorp Menites komt uit een rij van leeuwenkoppen natuurlijk en helder bronwater aan de oppervlakte. Tevens zijn hier enkele watermolens die olijvenpersen aandrijven.

Lees meer

Musea op Andros

Het eiland Andros heeft verschillende bezienswaardigheden zoals de Pirgos, de herenhuizen van Chora en ook zijn er diverse musea op het eiland.

Lees meer

Van olijf tot olijfolie

Het ziet eruit als een vesting, dit oude Olijvenmuseum in Pitrofos op Andros. Maar binnenin werd vroeger een van de lekkerste ingrediënten ter wereld gemaakt: olijfolie. Hoe? Daar komt u achter bij een bezoek aan dit museum.

Lees meer

Smaak van traditie

Traditie kunt u niet alleen zien, maar vaak ook, en zeker in het geval van Griekenland, proeven. Kaas gemaakt volgens oude gebruiken en homecooked maaltijden bij ieder dorpsfeest. Andros kunt u het beste bezoeken met een gezonde eetlust!

Lees meer

Watervallen en bronnen

Andros is rijk aan water. Het wordt wel het eiland van de bronnen genoemd. Door het lichte hoogteverschil zijn er op sommige plaaten ook watervallen.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Andros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten